Полицијска акција у Сарајеву

Рано јутрос је започела велика полицијска акција претреса и хапшења бивших високих функционера СДП. Полиција врши претресе на чак десет локација у Сарајеву.  

Босна и Херцеговина 09.11.2017 | 07:43
Полицијска акција у Сарајеву


Како незванично сазнаје Клиx полиција врши претресе станова Предрага Куртеша, Драгана Миоковића, Кемала Качапора и још неколико особа.
 
Драган Миоковић је бивши полицијски службеник Кантона Сарајево и саветник некадашњег СДП-овог министра у Влади ФБиХ, Предрага Куртеша, а с њим се доводио у везу када је објављено да је учествовао у покушају заташкавања саобраћајне несреће коју је скривио Куртеш.

Такође врши се претрес стана Кемала Качапора који је био један од најближих сарадника некадашњег лидера СДП, Златка Лагумџије и асистент на Економском факултету у Сарајеву.

Након што је СДП освојио власт на изборима 2010. године Лагумџија је Качапора именовао у Надзорни одбор БХ Телецома.

Качапор се доводио у везу с афером намештања тендера у БХ Телекому и то преко приватне фирме БС Телеком.

Тада је наводно прекршен Закон о јавним набавкама јер је Качапор са сарадницима усклађивао тендерску документацију према интересима приватне информатичке куће БС Телеком.

Акцију спроводи Федерална управа полиције по налогу Тужилаштва БиХ. Ове особе осумњичене су због финансијских малверзација.

Ккао преноси Клиx, више информација о самој акцији биће познато током дана.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Федерација

09.11.2017 07:17

Полиција Федерације и ради несто по питању корупције.мита.злоупотребе полозаја..не само сдп..недавно је и главати Амир Зукиц ухапсен.код вас приватна полиција неради ниста тј.ради у парламенту..то је та побједа великог Додика.имати своју полицију која га никада неце угапсити.ма ни казнити пијаног за воланом јос це се извинути да не остане без посла..ето то је та дрзава о којој он прица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

09.11.2017 07:34

Кад заврсите предјите у РС има тога овамо колико хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛИЦИЈА

09.11.2017 08:14

Оформити МИЛИЦИЈУ на нивоу дрзаве,па цете видјети како се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

09.11.2017 10:26

Било је и вријеме да неко склони пијаног Куртеша са улице. Качапор је посебна прича, класични санџачки лопов. Од 150 Качапора у Аустрији, 149 их је у затвору за криминал!

ОДГОВОРИТЕ