Николић: Не свиђа ми се ово...!

Мута: Још треба да се затеже! Тренер Партизана Мирослав Николић истакао је недисциплиновану игру у нападу када се меч ломио као кључни фактор пораза од Локомотиве. Тренер Партизана жали што његов тим прошле недеље против Лиможа није одиграо као у поразу од Локомотиве.  Вања: Осетио се умор, ал' ко те пита. . . ! Локомотива можда и није очекивала овакав наш отпор", рекао је млади кошаркаш Партизана.

Кошарка 09.11.2017 | 11:15
Николић: Не свиђа ми се ово...!
Црно-бели су добро парирали сјајном руском тиму до саме завршнице, али су поражени 93:83 у Пиониру, у петом колу Еврокупа.

"Обрадовићева екипа је најбоља у групи. Имају много велики буџет, добре играче. Борили смо се, изгинули смо. Нисам имао тројицу играча. Новица је против Звезде примао лекове и није могао данас да игра. Играчи су једно време играли добро у одбрани и били смо близу. Али, када се одлучивала утакмица били смо лоши у нападу без дисциплине", рекао је Николић.

Након серије од неколико победа Партизан је ове недеље доживео два пораза, пре Локомотиве боља је била Црвена звезда.

"Још ту треба да се затеже, и одбрана и напад. Долазе важни мечеви у АБА лиги, моји млади играчи не смеју губити узастопно. Увек против јачих екипа играш добро и изгубиш десет разлике. Иде боље све, али нисам скроз задовољан. Морамо све да ускладимо, задовољан сам са 65 одсто, има ту још напретка", додао је тренер Партизана.

Српски тим је имао 11 поена предности у првом периоду, у наставку је био у егалу до саме завршнице, али су црно-бели ушли у серију промашаја, а гости са три тројке у низу за 60 секунди преломили меч.

"Американци морају да играју мало и без лопте. А не само да шутирају. Имамо ми акције са кретњама без лопти и слабо играмо без ње. Изгубили смо на наше грешке. Индивидуално смо почели да решавамо ситуације, брзоплето. Чекали су наше грешке. Хоћу да играмо модерно, јако у одбрани и брзо у транзицији. То не видим и даље. Млади играчи немају још ту пазњу", додао је Николић.

Тренер Партизана наставио је анализу...

"Не свиђа ми се што играмо добро против јачих, па изгубимо. Требало је овако да играмо, па да победимо Лимож. Одбрана од 'пика' иде доста боље, али тим нам се скупљао у етапама и треба времена да се све то уклопи. Задовољан сам неких 65 одсто".

Још неке конкретне замерке?

"Тај екстра пас опет није функционисао. Вања Маринковић је неколико пута био сам на страни помоћи и није добио лопту. Наши Американци морају више да играју без лопте, а не да стално дриблинзима решавају ситуације. Имамо ми и друге акције".

Николић се на крају вратио директном разлогу пораза.

"Они су искусна екипа и чекали су наше грешке. Ми смо изгубили својом кривицом, јер смо почели индивидуално да решавамо нападе. То су те дечије болести о којима причам...Нисмо још достигли препознатљиву игру, да имамо јаку одбрану и да из ње трчимо контранападе, да играмо модерну кошарку".

Претходних дана се спекулисало да би Партизан могао да појача Раде Загорац.

"Остаћу уздржан, разне приче имају...", кратко је прокоментарисао Николић.

У 48 сати два пораза уз 26 примљених тројки.

Кошаркаш Партизана Вања Маринковић рекао је у среду увече да је прво полувреме утакмице са Локомотивом "рецепт" за игру у наредном периоду, али да је његова екипа у другом делу "пала као и увек".

"Добро смо играли после дербија и оне партије... Посебно прво полувреме, то је рецепт за игру у одбрани и нападу. На крају смо стали, као и увек што радимо. Локомотива је то искористила, али она ће да освоји Еврокуп, један је од фаворита, сјајна екипа са сјајним тренером", рекао је новинарима после утакмице.

Партизан је у београдској Дворани "Александар Николић" изгубио од Локомотиве Кубањ 83:93, што му је четврти пораз у Еврокупу.

"Могли смо мало више. Осетио се умор, али ко те пита. Играш против оваквог тима, имаш више снаге, а ми смо много млади тако да нема ко да се жали на умор. Локомотива можда и није очекивала овакав наш отпор", казао је Маринковић.

Његов саиграч Марко Пецарски рекао је да је задовољан игром Партизана у већем делу утакмице.

"Играли смо одлично, све у свему, против екипе која је реално квалитетнија од нас. Добро смо парирали. Опет нам је на крају недостајала дисциплина и концентрација, што нас је коштало", рекао је Пецарски.

Он је навео да Партизан мора да се одмах окрене утакмици са Мегом у АБА лиги.

"Имамо битну утакмицу у АБА лиги, настављамо да тренирамо. Покушаћемо да победимо, као и у свакој следећој утакмици", додао је он.

Пецарски је рекао да је задовољан својом игром и да "све иде како треба" када је реч о његовом развоју и наступима.

"Тимски играмо океј. Тако морамо да наставимо и ова два пораза не смеју да утичу на нас", рекао је Пецарски.

Кошаркаши Партизана ће у следећем колу Еврокупа 14. новембра играти против Албе из Берлина, такође у Београду.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар