Nikolić: Ne sviđa mi se ovo...!

Muta: Još treba da se zateže! Trener Partizana Miroslav Nikolić istakao je nedisciplinovanu igru u napadu kada se meč lomio kao ključni faktor poraza od Lokomotive. Trener Partizana žali što njegov tim prošle nedelje protiv Limoža nije odigrao kao u porazu od Lokomotive.  Vanja: Osetio se umor, al' ko te pita. . . ! Lokomotiva možda i nije očekivala ovakav naš otpor", rekao je mladi košarkaš Partizana.

Košarka 09.11.2017 | 11:15
Nikolić: Ne sviđa mi se ovo...!
Crno-beli su dobro parirali sjajnom ruskom timu do same završnice, ali su poraženi 93:83 u Pioniru, u petom kolu Evrokupa.

"Obradovićeva ekipa je najbolja u grupi. Imaju mnogo veliki budžet, dobre igrače. Borili smo se, izginuli smo. Nisam imao trojicu igrača. Novica je protiv Zvezde primao lekove i nije mogao danas da igra. Igrači su jedno vreme igrali dobro u odbrani i bili smo blizu. Ali, kada se odlučivala utakmica bili smo loši u napadu bez discipline", rekao je Nikolić.

Nakon serije od nekoliko pobeda Partizan je ove nedelje doživeo dva poraza, pre Lokomotive bolja je bila Crvena zvezda.

"Još tu treba da se zateže, i odbrana i napad. Dolaze važni mečevi u ABA ligi, moji mladi igrači ne smeju gubiti uzastopno. Uvek protiv jačih ekipa igraš dobro i izgubiš deset razlike. Ide bolje sve, ali nisam skroz zadovoljan. Moramo sve da uskladimo, zadovoljan sam sa 65 odsto, ima tu još napretka", dodao je trener Partizana.

Srpski tim je imao 11 poena prednosti u prvom periodu, u nastavku je bio u egalu do same završnice, ali su crno-beli ušli u seriju promašaja, a gosti sa tri trojke u nizu za 60 sekundi prelomili meč.

"Amerikanci moraju da igraju malo i bez lopte. A ne samo da šutiraju. Imamo mi akcije sa kretnjama bez lopti i slabo igramo bez nje. Izgubili smo na naše greške. Individualno smo počeli da rešavamo situacije, brzopleto. Čekali su naše greške. Hoću da igramo moderno, jako u odbrani i brzo u tranziciji. To ne vidim i dalje. Mladi igrači nemaju još tu paznju", dodao je Nikolić.

Trener Partizana nastavio je analizu...

"Ne sviđa mi se što igramo dobro protiv jačih, pa izgubimo. Trebalo je ovako da igramo, pa da pobedimo Limož. Odbrana od 'pika' ide dosta bolje, ali tim nam se skupljao u etapama i treba vremena da se sve to uklopi. Zadovoljan sam nekih 65 odsto".

Još neke konkretne zamerke?

"Taj ekstra pas opet nije funkcionisao. Vanja Marinković je nekoliko puta bio sam na strani pomoći i nije dobio loptu. Naši Amerikanci moraju više da igraju bez lopte, a ne da stalno driblinzima rešavaju situacije. Imamo mi i druge akcije".

Nikolić se na kraju vratio direktnom razlogu poraza.

"Oni su iskusna ekipa i čekali su naše greške. Mi smo izgubili svojom krivicom, jer smo počeli individualno da rešavamo napade. To su te dečije bolesti o kojima pričam...Nismo još dostigli prepoznatljivu igru, da imamo jaku odbranu i da iz nje trčimo kontranapade, da igramo modernu košarku".

Prethodnih dana se spekulisalo da bi Partizan mogao da pojača Rade Zagorac.

"Ostaću uzdržan, razne priče imaju...", kratko je prokomentarisao Nikolić.

U 48 sati dva poraza uz 26 primljenih trojki.

Košarkaš Partizana Vanja Marinković rekao je u sredu uveče da je prvo poluvreme utakmice sa Lokomotivom "recept" za igru u narednom periodu, ali da je njegova ekipa u drugom delu "pala kao i uvek".

"Dobro smo igrali posle derbija i one partije... Posebno prvo poluvreme, to je recept za igru u odbrani i napadu. Na kraju smo stali, kao i uvek što radimo. Lokomotiva je to iskoristila, ali ona će da osvoji Evrokup, jedan je od favorita, sjajna ekipa sa sjajnim trenerom", rekao je novinarima posle utakmice.

Partizan je u beogradskoj Dvorani "Aleksandar Nikolić" izgubio od Lokomotive Kubanj 83:93, što mu je četvrti poraz u Evrokupu.

"Mogli smo malo više. Osetio se umor, ali ko te pita. Igraš protiv ovakvog tima, imaš više snage, a mi smo mnogo mladi tako da nema ko da se žali na umor. Lokomotiva možda i nije očekivala ovakav naš otpor", kazao je Marinković.

Njegov saigrač Marko Pecarski rekao je da je zadovoljan igrom Partizana u većem delu utakmice.

"Igrali smo odlično, sve u svemu, protiv ekipe koja je realno kvalitetnija od nas. Dobro smo parirali. Opet nam je na kraju nedostajala disciplina i koncentracija, što nas je koštalo", rekao je Pecarski.

On je naveo da Partizan mora da se odmah okrene utakmici sa Megom u ABA ligi.

"Imamo bitnu utakmicu u ABA ligi, nastavljamo da treniramo. Pokušaćemo da pobedimo, kao i u svakoj sledećoj utakmici", dodao je on.

Pecarski je rekao da je zadovoljan svojom igrom i da "sve ide kako treba" kada je reč o njegovom razvoju i nastupima.

"Timski igramo okej. Tako moramo da nastavimo i ova dva poraza ne smeju da utiču na nas", rekao je Pecarski.

Košarkaši Partizana će u sledećem kolu Evrokupa 14. novembra igrati protiv Albe iz Berlina, takođe u Beogradu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar