ЛШ: Партизан немоћан у Дубровнику!

Ватерполисти Партизана убедљиво су поражени од Југа 16:5 у Дубровнику, у другом колу Лиге шампиона.  Убедљив пораз Партизана у Дубровнику! На Гружу - 16:5. Црно-бели се неће одмах враћати у Београд, већ иду у Будву на меч Регионалне лиге.

Остали спортови 08.11.2017 | 20:45
ЛШ: Партизан немоћан у Дубровнику!
Домаћин је већ у првом периоду стекао три гола предности, на полувремену је било 5:1, да би Југ тачку ставио са шест голова у трећем кварталу.

Југ су до прве победе у Групи А предводили Винченцо Ренцуто и Лука Ложина са по четири гола, а три је постигао Лорен Фатовић.

Најефикаснији у екипи Партизана био је Александар Андрејевић са два гола, док су по један постигли Петар Касум, Ђорђе Лазић и Ђорђе Вучинић.

Партизан има два пораза у групи, а у следећем колу дочекује московски Динамо 29. новембра.

Вицешампион Европе оправдао је улогу огромног фаворита против младе екипе Партизана, већ после прве деонице имао је три гола предности и касније константно повећавао разлику.

Код Југа четири гола дали су Вићенцо Ренцуто и Лука Ложина, три Лорен Фатовић, а на другој страни два је постигао Александар Андрејевић.

Црно-бели су доживели други пораз у елитном такмичењу ове сезоне, док је Југ уписао први тријумф после неуспеха у Москви против Динама. Следећи меч у Лиги шампиона Партизан игра 29. новембра када дочекује московски Динамо. 

Ватерполо клуб Југ из Дубровника има четири титуле првака Европе, Ватерполо клуб Партизан из Београда седам, али…

...у овом периоду својих историја нису равноправни ривали.

У једном од екс-Ју "класика" у базену, овог пута у оквиру 2. кола Групе А Лиге шампиона, београдски црно-бели глатко су изгубили на Гружу - 16:5 (3:0, 2:1, 6:2, 5:2).

Партизану је то био други пораз, Југу друга победа у групи.

Југ су до победе водили Лука Лозина и Вићенцо Ренцуто са по четири постигнута гола, док се три пута у стрелце уписао Лорен Фатовић. Александар Андрејевић је постигао два гола у редовима Партизана, а по један су постигли Петар Касум, Ђорђе Лазић и његов имењак Вучинић.

Нова шанса да црно-бели упишу прве бодове у најјачем европском клупском такмичењу је меч са Динамом из Москве, у Београду, 29. новембра.

Партизан у Дубровнику није имао шансе - италијански ас Вићенцо Ренцуто Јодиче предводио је Југ до вођства од 5:0 већ у 11. минуту игре и тада је већ свима било јасно да ће гости бити убедљиво поражени.

Ипак, млади ватерполисти Партизана нису се предавали, у једном тренутку резулат је био 5:2, али то је био само увод у друго полувреме у којем су Дубровчани још 11 пута тресли мрежу Београђана.

Партизан се из Дубровника неће враћати у престоницу, већ само "спустити" до Будве, где ће у петак у 5. колу Регионалне лиге играти са Ривијером.

Базен Груж.Судије: Галкин (Русија) и Паолети (Италија). Искључења: Југ 11, Партизан 12.

Југ:Бијач, Мацан 1, Фатовић 3, Лончар, Јоковић, Гарсија 1, Иванковић 2, Рашовић 1, Ренцуто Јодиче 4, Павличевић, Бенић, Лозина 4, Јарак. Тренер: Кобешћак.

Партизан:Ристичевић, Касум 1, Ф. Јанковић, Лукић, Лазић 1, Томић, М. Јанковић, Андрејевић 2, Манојловић, Радановић, Вучинић 1, Аксентијевић, Белопавловић. Тренер: Ћирић.

Група А

Резултати 2. кола:

Југ - Партизан 16:5 (3:0, 2:1, 6:2, 5:2)
Олимпијакос - Динамо Москва 17:9 (7:1, 5:3, 3:2, 2:3)
Орвушегетем - Хановер (20.30)
Бреша - Барселонета (20.30)

Табела: Олимпијакос (+1) 4, Југ (+1) 3, Орвошегетем 3, Хановер 3, Динамо (+1) 3, Барселонета 1, Бреша 0, Партизан (+1) 0.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар