LŠ: Partizan nemoćan u Dubrovniku!

Vaterpolisti Partizana ubedljivo su poraženi od Juga 16:5 u Dubrovniku, u drugom kolu Lige šampiona.  Ubedljiv poraz Partizana u Dubrovniku! Na Gružu - 16:5. Crno-beli se neće odmah vraćati u Beograd, već idu u Budvu na meč Regionalne lige.

Ostali sportovi 08.11.2017 | 20:45
LŠ: Partizan nemoćan u Dubrovniku!
Domaćin je već u prvom periodu stekao tri gola prednosti, na poluvremenu je bilo 5:1, da bi Jug tačku stavio sa šest golova u trećem kvartalu.

Jug su do prve pobede u Grupi A predvodili Vinčenco Rencuto i Luka Ložina sa po četiri gola, a tri je postigao Loren Fatović.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Aleksandar Andrejević sa dva gola, dok su po jedan postigli Petar Kasum, Đorđe Lazić i Đorđe Vučinić.

Partizan ima dva poraza u grupi, a u sledećem kolu dočekuje moskovski Dinamo 29. novembra.

Vicešampion Evrope opravdao je ulogu ogromnog favorita protiv mlade ekipe Partizana, već posle prve deonice imao je tri gola prednosti i kasnije konstantno povećavao razliku.

Kod Juga četiri gola dali su Vićenco Rencuto i Luka Ložina, tri Loren Fatović, a na drugoj strani dva je postigao Aleksandar Andrejević.

Crno-beli su doživeli drugi poraz u elitnom takmičenju ove sezone, dok je Jug upisao prvi trijumf posle neuspeha u Moskvi protiv Dinama. Sledeći meč u Ligi šampiona Partizan igra 29. novembra kada dočekuje moskovski Dinamo. 

Vaterpolo klub Jug iz Dubrovnika ima četiri titule prvaka Evrope, Vaterpolo klub Partizan iz Beograda sedam, ali…

...u ovom periodu svojih istorija nisu ravnopravni rivali.

U jednom od eks-Ju "klasika" u bazenu, ovog puta u okviru 2. kola Grupe A Lige šampiona, beogradski crno-beli glatko su izgubili na Gružu - 16:5 (3:0, 2:1, 6:2, 5:2).

Partizanu je to bio drugi poraz, Jugu druga pobeda u grupi.

Jug su do pobede vodili Luka Lozina i Vićenco Rencuto sa po četiri postignuta gola, dok se tri puta u strelce upisao Loren Fatović. Aleksandar Andrejević je postigao dva gola u redovima Partizana, a po jedan su postigli Petar Kasum, Đorđe Lazić i njegov imenjak Vučinić.

Nova šansa da crno-beli upišu prve bodove u najjačem evropskom klupskom takmičenju je meč sa Dinamom iz Moskve, u Beogradu, 29. novembra.

Partizan u Dubrovniku nije imao šanse - italijanski as Vićenco Rencuto Jodiče predvodio je Jug do vođstva od 5:0 već u 11. minutu igre i tada je već svima bilo jasno da će gosti biti ubedljivo poraženi.

Ipak, mladi vaterpolisti Partizana nisu se predavali, u jednom trenutku rezulat je bio 5:2, ali to je bio samo uvod u drugo poluvreme u kojem su Dubrovčani još 11 puta tresli mrežu Beograđana.

Partizan se iz Dubrovnika neće vraćati u prestonicu, već samo "spustiti" do Budve, gde će u petak u 5. kolu Regionalne lige igrati sa Rivijerom.

Bazen Gruž.Sudije: Galkin (Rusija) i Paoleti (Italija). Isključenja: Jug 11, Partizan 12.

Jug:Bijač, Macan 1, Fatović 3, Lončar, Joković, Garsija 1, Ivanković 2, Rašović 1, Rencuto Jodiče 4, Pavličević, Benić, Lozina 4, Jarak. Trener: Kobešćak.

Partizan:Rističević, Kasum 1, F. Janković, Lukić, Lazić 1, Tomić, M. Janković, Andrejević 2, Manojlović, Radanović, Vučinić 1, Aksentijević, Belopavlović. Trener: Ćirić.

Grupa A

Rezultati 2. kola:

Jug - Partizan 16:5 (3:0, 2:1, 6:2, 5:2)
Olimpijakos - Dinamo Moskva 17:9 (7:1, 5:3, 3:2, 2:3)
Orvušegetem - Hanover (20.30)
Breša - Barseloneta (20.30)

Tabela: Olimpijakos (+1) 4, Jug (+1) 3, Orvošegetem 3, Hanover 3, Dinamo (+1) 3, Barseloneta 1, Breša 0, Partizan (+1) 0.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar