Борба за 120 марака годишње

Демобилисани борац ВРС из Вишеграда, Славко Лалић, рекао је данас, након обиљежавања крсне славе борачке организације РС да је ово и свечан и тужан дан јер се подсјећамо на оне који су пали стварајући Српску, али и ствараоце који живе биједно и на ивици егзистенције.

Република Српска 08.11.2017 | 20:25
Борба за 120 марака годишње
"Јадна је она држава и они који тренутно њом управљају кад су дозволила да борци годишње, у виду борачког додатка, добијају само 120 конвертибилних марака а ти исти јунаци који су омогућили да садашњи функционери удобно сједе у својим фотељама и примају накнаде за више функција и дужности које обављају", додао је Лалић.

Предсједник борачке организације Вишеград Милисав Васић истакао је да су борци створили Републику Српску и да су институције дужне да се брину о њима и породицама погинулих бораца.

"Породице погинулих бораца су дјелимично стамбено и материјално збринуте, међутим демобилисани борци су, углавном, без сталног посла те би републичке институције требале да се озбиљније позабаве овим питањем и ријеше га у што скорије вријеме," нагласио је Васић.

Обиљежавању крсне славе присуствовали су броји гости, међу којима су били и представници Савеза резервних војних старјешина из Смедерева и Удружења ветерана из Ужица.

Свечаности су почеле светом литургијом у храму на Мегдану и парастосом изгинулим српским борцима и руским добровољцима.

Делегације општинске борачке организације, општине Вишеград, породица погинулих бораца и Општинског одбора СДС положили су цвијеће испред Споменика браниоцима Републике Српске на Тргу палих бораца.

Прије тога свештеници Средоје Андрић и Саво Трифковић одржали су кратак помен погинулим припадницима ВРС.



БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

јоја

08.11.2017 19:43

Јаста...ценер улети сваки мјесец...а све се нема -)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рацбо

08.11.2017 22:23

Зато ратни профитери и дезертери у својим фотељама имају дневницу 120 марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крокодил

09.11.2017 06:08

То треба укинути , без тих 120 марака цу исто зивјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

09.11.2017 08:07

Лалићу не се* и и ти тај музеж исто ову државу као што и ове режимлије што их ко бајаги нспадаш. Овде је ко се снашао снашао се остали могу да пуше. Ових 120 км што нам даје наша Влада па није то да живимо од тога него нека симболика да се присетимо да смо се некад и ми борили за РС. Ево видиш ти и те гузоње око тебе и данас кркате и славите а гдје сам ја ту и ова моја боранија што смо бранили ову РС. Хахаха ма ко нас * ебе. Још нешто 22 године од рата су прошле па ко се није снашао бар за посао од нас обичних верника њему нити има нити треба помоћи. Срећна вам слава кркани. Тако је увек било и тако ће бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала

10.11.2017 08:33

Хвала Вама, славним борцима РС-а. Ми захвални, преживјели, Вам не можемо помоћи јер смо у истој ситуацији. А профитери, тајкуни, бизнисмени, газдурине итд. би најрађе да не постојите, зато што их подсјећата на то какви су ко људи.

ОДГОВОРИТЕ