Borba za 120 maraka godišnje

Demobilisani borac VRS iz Višegrada, Slavko Lalić, rekao je danas, nakon obilježavanja krsne slave boračke organizacije RS da je ovo i svečan i tužan dan jer se podsjećamo na one koji su pali stvarajući Srpsku, ali i stvaraoce koji žive bijedno i na ivici egzistencije.

Republika Srpska 08.11.2017 | 20:25
Borba za 120 maraka godišnje
"Jadna je ona država i oni koji trenutno njom upravljaju kad su dozvolila da borci godišnje, u vidu boračkog dodatka, dobijaju samo 120 konvertibilnih maraka a ti isti junaci koji su omogućili da sadašnji funkcioneri udobno sjede u svojim foteljama i primaju naknade za više funkcija i dužnosti koje obavljaju", dodao je Lalić.

Predsjednik boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić istakao je da su borci stvorili Republiku Srpsku i da su institucije dužne da se brinu o njima i porodicama poginulih boraca.

"Porodice poginulih boraca su djelimično stambeno i materijalno zbrinute, međutim demobilisani borci su, uglavnom, bez stalnog posla te bi republičke institucije trebale da se ozbiljnije pozabave ovim pitanjem i riješe ga u što skorije vrijeme," naglasio je Vasić.

Obilježavanju krsne slave prisustvovali su broji gosti, među kojima su bili i predstavnici Saveza rezervnih vojnih starješina iz Smedereva i Udruženja veterana iz Užica.

Svečanosti su počele svetom liturgijom u hramu na Megdanu i parastosom izginulim srpskim borcima i ruskim dobrovoljcima.

Delegacije opštinske boračke organizacije, opštine Višegrad, porodica poginulih boraca i Opštinskog odbora SDS položili su cvijeće ispred Spomenika braniocima Republike Srpske na Trgu palih boraca.

Prije toga sveštenici Sredoje Andrić i Savo Trifković održali su kratak pomen poginulim pripadnicima VRS.



BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

joja

08.11.2017 19:43

Jasta...cener uleti svaki mjesec...a sve se nema -)

ODGOVORITE
Name

Racbo

08.11.2017 22:23

Zato ratni profiteri i dezerteri u svojim foteljama imaju dnevnicu 120 maraka.

ODGOVORITE
Name

Krokodil

09.11.2017 06:08

To treba ukinuti , bez tih 120 maraka cu isto zivjeti.

ODGOVORITE
Name

Па

09.11.2017 08:07

Лалићу не се* и и ти тај музеж исто ову државу као што и ове режимлије што их ко бајаги нспадаш. Овде је ко се снашао снашао се остали могу да пуше. Ових 120 км што нам даје наша Влада па није то да живимо од тога него нека симболика да се присетимо да смо се некад и ми борили за РС. Ево видиш ти и те гузоње око тебе и данас кркате и славите а гдје сам ја ту и ова моја боранија што смо бранили ову РС. Хахаха ма ко нас * ебе. Још нешто 22 године од рата су прошле па ко се није снашао бар за посао од нас обичних верника њему нити има нити треба помоћи. Срећна вам слава кркани. Тако је увек било и тако ће бити.

ODGOVORITE
Name

Hvala

10.11.2017 08:33

Hvala Vama, slavnim borcima RS-a. Mi zahvalni, preživjeli, Vam ne možemo pomoći jer smo u istoj situaciji. A profiteri, tajkuni, biznismeni, gazdurine itd. bi najrađe da ne postojite, zato što ih podsjećata na to kakvi su ko ljudi.

ODGOVORITE