"Орлови" у Гуангџуу: Нови почетак!

"Није искључено да нам ривал у групи на Мундијалу у Русији буде нека репрезентација из Азије, зато нам ове утакмице и служе. Као и да неке нове замисли селектора Крстајића пренесемо на терен", каже Антонио Рукавина.

Фудбал 08.11.2017 | 20:30
"Орлови" у Гуангџуу: Нови почетак!
Фудбалери Србије после дугог лета стигли су у Гуангџу, где ће 10. октобра одиграти пријатељски дуел са селекцијом Кине.

"Орлови", које предводи вршилац дужности селектора Младен Крстајић, одрадили су и први тренинг на мини азијској турнеји, на којој их очекује и дуел са Јужном Корејом, у Бусану 14. октобра.

"Долазак у Азију и мечеви са Кином и Јужном Корејом за нас практично значе нови почетак. Иза нас су успешне квалификације, а испред највеће планетарно такмичење. И знамо шта се од нас очекује", изјавио је Антонио Рукавина.

Репрезентативац Србије напоменуо је да је добро што ће прво одмерити снагу са Кинезима.

"Они су, условно речено, слабији ривал на папиру од Јужне Кореје, али и селекција која заслужује максималан респект. Зато мислим да је добро што су нам они први ривал, јер ће нам бити потребно мало времена да се аклиматизујемо, прилагодимо новим условима и временској разлици".

Он је додао да азијска турнеја може бити веома корисна селекцији Србије.

"Није искључено да нам ривал у групи на Мундијалу у Русији буде нека репрезентација из Азије, зато нам ове утакмице и служе. Као и да неке нове замисли селектора Крстајића пренесемо на терен. Мислим да нам то неће представљати проблем, заједно смо прошли квалификациони циклус, а лично познајем га више од десет година", навео је Рукавина и искористио прилику да се захвали претходном селектору Славољубу Муслину што му је указао прилику у националном тиму.

Филип Костић у добром расположењу дочекује пријатељске утакмице далеко од куће.

"Иза мене је успешан викенд, јер је Хамбург остварили победу у првенству у којој сам учествовао голом и то је допринело да се баш добро осећам пред ново окупљање репрезентације", рекао је Костић.

"Верујем да ће утакмица против Кине бити веома интересантна и да ће представљати једну врсту посебног изазова за нас. Ипак смо овде дочекани као селекција која је обезбедила пласман на Светско првенство и од нас се очекује да будемо што квалитетнији у предстојећем мечу. Као и увек кад играм за национални тим, пружићу максимум да одиграмо још једну добру утакмицу и остваримо позитиван резултат",нагласио је офанзивни везиста Србије.

Он је рекао и да му је ово први долазак у Кину.

"То је репрезентација која жели да напредује, да се развија и да буде све боља. Опште је познато да се много улаже у кинески фудбал. Очекујем да у петак на стадиону буде леп амбијент, овде се фудбал сигурно воли и прати, што се уосталом видело и данас испред хотела када су нас дочекали бројни навијачи", рекао је Костић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар