"Orlovi" u Guangdžuu: Novi početak!

"Nije isključeno da nam rival u grupi na Mundijalu u Rusiji bude neka reprezentacija iz Azije, zato nam ove utakmice i služe. Kao i da neke nove zamisli selektora Krstajića prenesemo na teren", kaže Antonio Rukavina.

Fudbal 08.11.2017 | 20:30
"Orlovi" u Guangdžuu: Novi početak!
Fudbaleri Srbije posle dugog leta stigli su u Guangdžu, gde će 10. oktobra odigrati prijateljski duel sa selekcijom Kine.

"Orlovi", koje predvodi vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić, odradili su i prvi trening na mini azijskoj turneji, na kojoj ih očekuje i duel sa Južnom Korejom, u Busanu 14. oktobra.

"Dolazak u Aziju i mečevi sa Kinom i Južnom Korejom za nas praktično znače novi početak. Iza nas su uspešne kvalifikacije, a ispred najveće planetarno takmičenje. I znamo šta se od nas očekuje", izjavio je Antonio Rukavina.

Reprezentativac Srbije napomenuo je da je dobro što će prvo odmeriti snagu sa Kinezima.

"Oni su, uslovno rečeno, slabiji rival na papiru od Južne Koreje, ali i selekcija koja zaslužuje maksimalan respekt. Zato mislim da je dobro što su nam oni prvi rival, jer će nam biti potrebno malo vremena da se aklimatizujemo, prilagodimo novim uslovima i vremenskoj razlici".

On je dodao da azijska turneja može biti veoma korisna selekciji Srbije.

"Nije isključeno da nam rival u grupi na Mundijalu u Rusiji bude neka reprezentacija iz Azije, zato nam ove utakmice i služe. Kao i da neke nove zamisli selektora Krstajića prenesemo na teren. Mislim da nam to neće predstavljati problem, zajedno smo prošli kvalifikacioni ciklus, a lično poznajem ga više od deset godina", naveo je Rukavina i iskoristio priliku da se zahvali prethodnom selektoru Slavoljubu Muslinu što mu je ukazao priliku u nacionalnom timu.

Filip Kostić u dobrom raspoloženju dočekuje prijateljske utakmice daleko od kuće.

"Iza mene je uspešan vikend, jer je Hamburg ostvarili pobedu u prvenstvu u kojoj sam učestvovao golom i to je doprinelo da se baš dobro osećam pred novo okupljanje reprezentacije", rekao je Kostić.

"Verujem da će utakmica protiv Kine biti veoma interesantna i da će predstavljati jednu vrstu posebnog izazova za nas. Ipak smo ovde dočekani kao selekcija koja je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo i od nas se očekuje da budemo što kvalitetniji u predstojećem meču. Kao i uvek kad igram za nacionalni tim, pružiću maksimum da odigramo još jednu dobru utakmicu i ostvarimo pozitivan rezultat",naglasio je ofanzivni vezista Srbije.

On je rekao i da mu je ovo prvi dolazak u Kinu.

"To je reprezentacija koja želi da napreduje, da se razvija i da bude sve bolja. Opšte je poznato da se mnogo ulaže u kineski fudbal. Očekujem da u petak na stadionu bude lep ambijent, ovde se fudbal sigurno voli i prati, što se uostalom videlo i danas ispred hotela kada su nas dočekali brojni navijači", rekao je Kostić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar