Као у фудбалу и кошарци: Верона потопила Звезду!

ЕК: Звезда иде у Верону са -5! Ватерполисти Црвене звезде убедљиво су поражени од Спорт Менаџмента из Вероне са 10:5, у првом мечу четвртфинала Еврокупа.  Фудбалери су 1983. испали од Вероне у Купу УЕФА, кошаркаши су 1998. изгубили од Вероне у финалу Купа Кораћа, а после првог од два дуела четвртфинала Купа Европе у ватерполу црвено-белима остале су теоретске шансе пред реванш у Верони.

Остали спортови 08.11.2017 | 19:30
Као у фудбалу и кошарци: Верона потопила Звезду!
Звезда је добро парирала Верони до средине трећег периода, а онда је уследила серија гостију од 5:0 која је решила меч, а вероватно и серију.

Црвено-белима није помогло ни што су током тог периода два пута имали напад са двојицом играча више у базену.

Италијански тим је до победе предводио Стефано Луонгоса три гола, а по два су дали Пјетро Фињоли и Антонио Петковић. Српски ватерполиста Радомир Драшовић није затресао мрежу црвено-белих.

За Звезду су по један гол постигли Вељко Танкосић, Александар Његован, Небојша Тохољ, Ђорђе Танасковић и Огњен Стојановић.

Реванш меч у Верони је 9. децембра.

Пласман ватерполиста Звезде у полуфинале Купа Европе остаје само у домену теорије!

Изабраници Дејана Савића били су три четвртине равноправан ривал ослабљеном саставу Марка Балдинетија, бившег тренера Про Река, а онда су без одговора гледали како гости тресу мрежу и иду ка мирној победи.

ЗВЕЗДА - ВЕРОНА 5:10 (0:1, 3:3, 2:3, 0:3)

Први меч четвртфинала Купа Европе одлучен је крајем треће и почетком последње четвртине, када је "Спортс Менаџмент" експресном серијом 4:0 одговорио на налет домаћина и стекао тешко достижну предност пред реванш, заказан за 9. децембар.

Иако репрезентативац Србије Радомир Драшовић није постигао гол против бившег тима, то су уместо њега урадили саиграчи Стефано Луонго (3), Антонио Петковић, Пјетро Фиљоли (по 2)...

Међу ватерполистима Звезде стрелци су били Небојша Тохољ, Вељко Танкосић, Александар Његован, Ђорђе Танасковић и Огњен Стојановић.

Стефано Луонго донео је гостима предност у првој четвртини, а Антонио Петковић је дуплирао вођство у другој (0:2). Црногорски голман Дејан Лазовић чувао је мрежу Вероне до другог минута друге деонице, када је Небојша Тохољ реализовао Звездин напад са играчем више - 1:2.

Међутим, "Спорт Менаџмент" је брзо узвратио и поново је реализатор био Петковић, освајач хрватског сребра из Рија (1:3).

Вељко Танкосић спречио је госте да се "одлепе", па је одмах смањио заостатак на 2:3, а Марко Радовић није искористио шут за изједначење, такође у ситуацији са играчем више.

Верона је казнила тај промашај, голом Пјетра Фиљолија за ново вођство "плус два" (2:4), које је пред полувреме преполовио Александар Његован - 3:4. Тај резултат је и испратио екипе на кратку паузу.

Голман Звезде Лазар Добожанов увео је црвено-беле одличним одбранама у наставак, али су његови саиграчи пропуштали узастопне шансе да изједначе.

Луонго је потом постигао свој други гол за 3:5, капитен црвено-белих Ђорђе Танасковић поново је примакао домаћина на гол заостатка - 4:5, а онда је Огњен Стојановић најлепшим голом утакмице, са дистанце, дигао публику на ноге. И први пут изједначио (5:5).

Фиљоли, ипак, није дозволио "егал" пред последњи квартал, јер је у последњим секундама треће деонице вратио вођство "Италијанима" - 5:6.

Почетком последње четвртине, Верона је поново преузела контролу. Валентино Гало добио је поклон Звездине одбране и погодио из угла за 5:7, а Луонго је својим трећим голом донео гостима максималних "плус 3" (5:8).

Ђузепе Валентино наставио је серију Вероне голом за "плус 4" (5:9). Звезда је до краја пропустила две ситуације са два играча више, а Едоардо Ди Сома је после кошкања у базену поставио коначних 5:10.

Никако са тимовима из "Града љубави"

Фудбалери Црвене звезде испали су у шеснаестини финала Купа УЕФА од Вероне у сезони 1983/84, када су Италијани после победе од 1:0 код куће били бољи и 2:3 у Београду. У сезони 1997/98, кошаркаши Црвене звезде победили су Меш у Верони 68:74, али су изгубили у "Пиониру" у реваншу резултатом 64:73 и остали без, у том тренутку, другог по важности трофеја у европској клупској кошарци после ФИБА Евролиге.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игор

08.11.2017 21:04

Изгледа да вам је драго, Партизановци. Шта би против Локомотиве?

ОДГОВОРИТЕ