Kao u fudbalu i košarci: Verona potopila Zvezdu!

EK: Zvezda ide u Veronu sa -5! Vaterpolisti Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od Sport Menadžmenta iz Verone sa 10:5, u prvom meču četvrtfinala Evrokupa.  Fudbaleri su 1983. ispali od Verone u Kupu UEFA, košarkaši su 1998. izgubili od Verone u finalu Kupa Koraća, a posle prvog od dva duela četvrtfinala Kupa Evrope u vaterpolu crveno-belima ostale su teoretske šanse pred revanš u Veroni.

Ostali sportovi 08.11.2017 | 19:30
Kao u fudbalu i košarci: Verona potopila Zvezdu!
Zvezda je dobro parirala Veroni do sredine trećeg perioda, a onda je usledila serija gostiju od 5:0 koja je rešila meč, a verovatno i seriju.

Crveno-belima nije pomoglo ni što su tokom tog perioda dva puta imali napad sa dvojicom igrača više u bazenu.

Italijanski tim je do pobede predvodio Stefano Luongosa tri gola, a po dva su dali Pjetro Finjoli i Antonio Petković. Srpski vaterpolista Radomir Drašović nije zatresao mrežu crveno-belih.

Za Zvezdu su po jedan gol postigli Veljko Tankosić, Aleksandar Njegovan, Nebojša Toholj, Đorđe Tanasković i Ognjen Stojanović.

Revanš meč u Veroni je 9. decembra.

Plasman vaterpolista Zvezde u polufinale Kupa Evrope ostaje samo u domenu teorije!

Izabranici Dejana Savića bili su tri četvrtine ravnopravan rival oslabljenom sastavu Marka Baldinetija, bivšeg trenera Pro Reka, a onda su bez odgovora gledali kako gosti tresu mrežu i idu ka mirnoj pobedi.

ZVEZDA - VERONA 5:10 (0:1, 3:3, 2:3, 0:3)

Prvi meč četvrtfinala Kupa Evrope odlučen je krajem treće i početkom poslednje četvrtine, kada je "Sports Menadžment" ekspresnom serijom 4:0 odgovorio na nalet domaćina i stekao teško dostižnu prednost pred revanš, zakazan za 9. decembar.

Iako reprezentativac Srbije Radomir Drašović nije postigao gol protiv bivšeg tima, to su umesto njega uradili saigrači Stefano Luongo (3), Antonio Petković, Pjetro Filjoli (po 2)...

Među vaterpolistima Zvezde strelci su bili Nebojša Toholj, Veljko Tankosić, Aleksandar Njegovan, Đorđe Tanasković i Ognjen Stojanović.

Stefano Luongo doneo je gostima prednost u prvoj četvrtini, a Antonio Petković je duplirao vođstvo u drugoj (0:2). Crnogorski golman Dejan Lazović čuvao je mrežu Verone do drugog minuta druge deonice, kada je Nebojša Toholj realizovao Zvezdin napad sa igračem više - 1:2.

Međutim, "Sport Menadžment" je brzo uzvratio i ponovo je realizator bio Petković, osvajač hrvatskog srebra iz Rija (1:3).

Veljko Tankosić sprečio je goste da se "odlepe", pa je odmah smanjio zaostatak na 2:3, a Marko Radović nije iskoristio šut za izjednačenje, takođe u situaciji sa igračem više.

Verona je kaznila taj promašaj, golom Pjetra Filjolija za novo vođstvo "plus dva" (2:4), koje je pred poluvreme prepolovio Aleksandar Njegovan - 3:4. Taj rezultat je i ispratio ekipe na kratku pauzu.

Golman Zvezde Lazar Dobožanov uveo je crveno-bele odličnim odbranama u nastavak, ali su njegovi saigrači propuštali uzastopne šanse da izjednače.

Luongo je potom postigao svoj drugi gol za 3:5, kapiten crveno-belih Đorđe Tanasković ponovo je primakao domaćina na gol zaostatka - 4:5, a onda je Ognjen Stojanović najlepšim golom utakmice, sa distance, digao publiku na noge. I prvi put izjednačio (5:5).

Filjoli, ipak, nije dozvolio "egal" pred poslednji kvartal, jer je u poslednjim sekundama treće deonice vratio vođstvo "Italijanima" - 5:6.

Početkom poslednje četvrtine, Verona je ponovo preuzela kontrolu. Valentino Galo dobio je poklon Zvezdine odbrane i pogodio iz ugla za 5:7, a Luongo je svojim trećim golom doneo gostima maksimalnih "plus 3" (5:8).

Đuzepe Valentino nastavio je seriju Verone golom za "plus 4" (5:9). Zvezda je do kraja propustila dve situacije sa dva igrača više, a Edoardo Di Soma je posle koškanja u bazenu postavio konačnih 5:10.

Nikako sa timovima iz "Grada ljubavi"

Fudbaleri Crvene zvezde ispali su u šesnaestini finala Kupa UEFA od Verone u sezoni 1983/84, kada su Italijani posle pobede od 1:0 kod kuće bili bolji i 2:3 u Beogradu. U sezoni 1997/98, košarkaši Crvene zvezde pobedili su Meš u Veroni 68:74, ali su izgubili u "Pioniru" u revanšu rezultatom 64:73 i ostali bez, u tom trenutku, drugog po važnosti trofeja u evropskoj klupskoj košarci posle FIBA Evrolige.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Игор

08.11.2017 21:04

Изгледа да вам је драго, Партизановци. Шта би против Локомотиве?

ODGOVORITE