Лимож познаје Даниловиће!

Олга Даниловић остварила је прву професионалну победу у каријери, у граду у којем је и њен отац оставио трага.

Тенис 08.11.2017 | 20:15
Лимож познаје Даниловиће!
Олга Даниловић после одличних резултата у јуниорској конкуренцији почела је такмичење и међу сениоркама.

Млада српска тенисерка добила је специјалну позивницу организатора челинџера у Лиможу, који се игра за наградни фонд од 115.000 долара, и одмах на старту је забележила победу.

Она је у првом колу савладала Чилеанку Данијелу Сегел са убедљивих 6:2, 6:3, за само 69 минута игре.

Енергична, упорна и препознатљива јер игра левом руком, Олга је привукла пажњу тамошњих медија и за то што има само 16 година, али и због тога што је ћерка једног од најбољих српских кошаркаша Предрага Даниловића.

У Лиможу се љубитељи кошарке добро сећају Олгиног тате који је као члан Виртуса из Болоње и један од најбољих европских играча 1992. и 1994. године "затрпао" кош француског клуба. Први пут је у победи резултатом 76:63 убацио 18 погодака, а други пут, две године касније, био је најбољи у пораженом тиму (60:68) са 19 поена.

"То је било давно, али сазнање да је играо овде, на истом месту је невероватно", прокоментарисала је Олга после велике победе.

Даниловићева ће се у другом колу састати са Сабине Лисицки, финалисткињом Вимблдона 2013. године, која је сада 268. играчица света.

Каже да ју је тата мало упутио пред полазак у Лимож.

"Да, рекао ми је 'играо сам тамо неколико пута'", уз осмех је саопштила Олга и рекла да то није једина "конекција" са француским градом.

"Прошле недеље је овде гостовао Кошаркашки клуб Партизан, а мој тата је играо тамо и био председник тог клуба. Лимож је до скоро тренирао Душко Вујошевић, а он је пријатељ моје породице. Много веза, али ја понављам да је невероватно оно што се мени десило овде", напоменула је млада српска тенисерка, која је током јуниорске каријере освојила три гренд слем трофеја у игри парова - Ролан Гарос 2016. и Вимблдон и УС Опен ове сезоне.

Француски новинари тврде да је рано судити о Олгиној игри, јер је сувише млада, али оно у чему су сложни је да је наследила атлетску грађу оца и невероватну глад за победом.

Тенис или кошарка - Лимож познаје Даниловиће!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар