Limož poznaje Daniloviće!

Olga Danilović ostvarila je prvu profesionalnu pobedu u karijeri, u gradu u kojem je i njen otac ostavio traga.

Tenis 08.11.2017 | 20:15
Limož poznaje Daniloviće!
Olga Danilović posle odličnih rezultata u juniorskoj konkurenciji počela je takmičenje i među seniorkama.

Mlada srpska teniserka dobila je specijalnu pozivnicu organizatora čelindžera u Limožu, koji se igra za nagradni fond od 115.000 dolara, i odmah na startu je zabeležila pobedu.

Ona je u prvom kolu savladala Čileanku Danijelu Segel sa ubedljivih 6:2, 6:3, za samo 69 minuta igre.

Energična, uporna i prepoznatljiva jer igra levom rukom, Olga je privukla pažnju tamošnjih medija i za to što ima samo 16 godina, ali i zbog toga što je ćerka jednog od najboljih srpskih košarkaša Predraga Danilovića.

U Limožu se ljubitelji košarke dobro sećaju Olginog tate koji je kao član Virtusa iz Bolonje i jedan od najboljih evropskih igrača 1992. i 1994. godine "zatrpao" koš francuskog kluba. Prvi put je u pobedi rezultatom 76:63 ubacio 18 pogodaka, a drugi put, dve godine kasnije, bio je najbolji u poraženom timu (60:68) sa 19 poena.

"To je bilo davno, ali saznanje da je igrao ovde, na istom mestu je neverovatno", prokomentarisala je Olga posle velike pobede.

Danilovićeva će se u drugom kolu sastati sa Sabine Lisicki, finalistkinjom Vimbldona 2013. godine, koja je sada 268. igračica sveta.

Kaže da ju je tata malo uputio pred polazak u Limož.

"Da, rekao mi je 'igrao sam tamo nekoliko puta'", uz osmeh je saopštila Olga i rekla da to nije jedina "konekcija" sa francuskim gradom.

"Prošle nedelje je ovde gostovao Košarkaški klub Partizan, a moj tata je igrao tamo i bio predsednik tog kluba. Limož je do skoro trenirao Duško Vujošević, a on je prijatelj moje porodice. Mnogo veza, ali ja ponavljam da je neverovatno ono što se meni desilo ovde", napomenula je mlada srpska teniserka, koja je tokom juniorske karijere osvojila tri grend slem trofeja u igri parova - Rolan Garos 2016. i Vimbldon i US Open ove sezone.

Francuski novinari tvrde da je rano suditi o Olginoj igri, jer je suviše mlada, ali ono u čemu su složni je da je nasledila atletsku građu oca i neverovatnu glad za pobedom.

Tenis ili košarka - Limož poznaje Daniloviće!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar