ЕЛ: Перо Антић испратио црвено-бијеле на дуг пут!

Кошаркаши Црвене звезде кренули су пут Малаге без центра, који је био опорављан по убрзаном поступку за "вечити дерби", али који је потом враћен на постепен излазак из повреде.

Кошарка 08.11.2017 | 19:15
ЕЛ: Перо Антић испратио црвено-бијеле на дуг пут!
У авиону коју је у среду рано ујутру, у 5.30, узлетео са Аеродрома "Никола Тесла" није било Пера Антића (35, 211).

Кошаркаши Црвене звезде мораће без искусног центра да се боре и у петак у 20.45, када у Малаги буде почела последња утакмица 6. кола Евролиге, она са Уникахом.

"Као што је било и пред дерби, једино је проблематично стање Пере Антића, за кога смо смишљено урадили добар опоравак пре дербија, али треба и да га наставимо после те утакмице. Он неће путовати са нама јер мора да настави са терапијама и опоравком, како би био потпуно спреман за утакмице које следе", рекао је тренер шампиона Србије, Душан Алимпијевић за "Спортнетwорк".

Дуел са тимом из Андалузије, за који наступају тројица српских кошаркаша: Немања Недовић, Драган Милосављевић и Дејан Мусли, биће пети који ће Црвена звезда одиграти без снажног Македонца. Саиграчи су његове изостанке у 1, 3. и 6. колу АБА лиге, у мечевима са Морнаром, Олимпијом и МЗТ Скопљем успели да надокнаде, али је у претходном колу Евролиге и дуелу са Бамбергом у "Арени" могло јасно да се види колико Антић значи за овај тим.

Односно, колико се осећа када није у саставу.

Пред полазак на дуг пут, Алимпијевић се још једном осврнуо на пораз од Немаца, иако је у међувремену уписан ефектан и важан тријумф у "вечитом дербију" и то пред Партизановом публиком.

"Бамберг је веома организована екипа, са квалитетним појединцима. На све то се надовезало то што смо били некомплетни. Мислим да растемо из утакмице у утакмицу, нормално је да у овом периоду имамо одређене осцилације. На нама је да из сваког меча Евролиге извучемо поуку, да то за нас буде једна корисна школа и да те осцилације сводимо на минимум, односно да их избацујемо колико је то могуће".

А, Уникаха?

"Као што увек кажем у најави, ми заиста ни у једну утакмицу Евролиге не улазимо као фаворити. Чини ми се да су се очекивања променила после скора 2-2, а волео бих да имамо добро разумевање, јер Звезда на почетку новог циклуса, са измењеним саставом, у свакој утакмици иде на победу, али за тако нешто је потребно да се много ствари деси како треба на самом терену", рекао је Алимпијевић.

Црвена звезда је била близу "брејка" на оба досадашња гостовања у Евролиги, и оном у Каунасу екипи Жалгириса и оном у Подмосковљу саставу Химкија.

Може ли све то да се врати у Андалузији где је Црвена звезда једном гостовала и - победила?

"Уз квалитет који имамо, биће потребно много више енергије у неким другим сегментима, против Уникахе која има импозантан ростер и полако стиже до праве форме. Верујем да је мали пад који су имали у Евролиги потпуно нормалан за све екипе. Погледајте, рецимо, Барселону".

Црвена звезда и Уникаха састале су се два пута у сезони 2015/16, 22. јануара у Београду било је 87:83, а 18. марта у Малаги 72:78.

Ипак, један део "утакмице" са Уникахом увек је - дуг пут уз преседања и чекања.

"Само устајање у рану зору, са преседањима успут, делује физички захтевно за играче, али то је нешто са чим морамо да се носимо и на шта морамо што пре да се навикнемо. Има играча који су то радили претходних сезона и верујем да им није проблем да то понове", рекао је Алимпијевић.

Антић је у четири наступа у Евролиги бележио просечно 10 поена (40% за два, 42,1% за три), 4,8 скокова, 1,3 асистенцију и 0,8 украдених лопти.

Екипа тренера Ђоана Плазе је ове сезоне у свом "Палацио де Депортес Јосé Марíа Мартíн Царпена" победила Бургос, Фенербахче, Бетис и Естудијантес, а изгубила од Бамберга и Басконије.

Парови 6. кола:

четвртак

ЦСКА Москва - Валенсија 18.00
Макаби Тел Авив - Реал Мадрид 20.05
Армани Милано - Жалгирис 20.45
Барселона - Анадолу Ефес 21.00

петак

Химки - Басконија 18.00
Бамберг - Фенербахче 20.00
Олимпијакос - Панатинаикос 20.00
Уникаха Малага - Црвена звезда 20.45

Табела: Реал Мадрид 4-1, ЦСКА Москва 4-1, Олимпијакос 4-1, Химки 4-1, Валенсија 3-2, Малаби 3-2, Фенербахче 3-2, Бамберг 3-2, Барселона 2-3, Црвена звезда 2-3, Жалгирис 2-3, Панатинаикос 2-3, Уникаха 2-3, Милано 1-4, Басконија 1-4, Ефес 0-5.

*напомена: наредне недеље предвиђен је поново "дупли програм", а Црвена звезда ће дочекати ЦСКА у среду, па гостовати Олимпијакосу у петак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар