EL: Pero Antić ispratio crveno-bijele na dug put!

Košarkaši Crvene zvezde krenuli su put Malage bez centra, koji je bio oporavljan po ubrzanom postupku za "večiti derbi", ali koji je potom vraćen na postepen izlazak iz povrede.

Košarka 08.11.2017 | 19:15
EL: Pero Antić ispratio crveno-bijele na dug put!
U avionu koju je u sredu rano ujutru, u 5.30, uzleteo sa Aerodroma "Nikola Tesla" nije bilo Pera Antića (35, 211).

Košarkaši Crvene zvezde moraće bez iskusnog centra da se bore i u petak u 20.45, kada u Malagi bude počela poslednja utakmica 6. kola Evrolige, ona sa Unikahom.

"Kao što je bilo i pred derbi, jedino je problematično stanje Pere Antića, za koga smo smišljeno uradili dobar oporavak pre derbija, ali treba i da ga nastavimo posle te utakmice. On neće putovati sa nama jer mora da nastavi sa terapijama i oporavkom, kako bi bio potpuno spreman za utakmice koje slede", rekao je trener šampiona Srbije, Dušan Alimpijević za "Sportnetwork".

Duel sa timom iz Andaluzije, za koji nastupaju trojica srpskih košarkaša: Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i Dejan Musli, biće peti koji će Crvena zvezda odigrati bez snažnog Makedonca. Saigrači su njegove izostanke u 1, 3. i 6. kolu ABA lige, u mečevima sa Mornarom, Olimpijom i MZT Skopljem uspeli da nadoknade, ali je u prethodnom kolu Evrolige i duelu sa Bambergom u "Areni" moglo jasno da se vidi koliko Antić znači za ovaj tim.

Odnosno, koliko se oseća kada nije u sastavu.

Pred polazak na dug put, Alimpijević se još jednom osvrnuo na poraz od Nemaca, iako je u međuvremenu upisan efektan i važan trijumf u "večitom derbiju" i to pred Partizanovom publikom.

"Bamberg je veoma organizovana ekipa, sa kvalitetnim pojedincima. Na sve to se nadovezalo to što smo bili nekompletni. Mislim da rastemo iz utakmice u utakmicu, normalno je da u ovom periodu imamo određene oscilacije. Na nama je da iz svakog meča Evrolige izvučemo pouku, da to za nas bude jedna korisna škola i da te oscilacije svodimo na minimum, odnosno da ih izbacujemo koliko je to moguće".

A, Unikaha?

"Kao što uvek kažem u najavi, mi zaista ni u jednu utakmicu Evrolige ne ulazimo kao favoriti. Čini mi se da su se očekivanja promenila posle skora 2-2, a voleo bih da imamo dobro razumevanje, jer Zvezda na početku novog ciklusa, sa izmenjenim sastavom, u svakoj utakmici ide na pobedu, ali za tako nešto je potrebno da se mnogo stvari desi kako treba na samom terenu", rekao je Alimpijević.

Crvena zvezda je bila blizu "brejka" na oba dosadašnja gostovanja u Evroligi, i onom u Kaunasu ekipi Žalgirisa i onom u Podmoskovlju sastavu Himkija.

Može li sve to da se vrati u Andaluziji gde je Crvena zvezda jednom gostovala i - pobedila?

"Uz kvalitet koji imamo, biće potrebno mnogo više energije u nekim drugim segmentima, protiv Unikahe koja ima impozantan roster i polako stiže do prave forme. Verujem da je mali pad koji su imali u Evroligi potpuno normalan za sve ekipe. Pogledajte, recimo, Barselonu".

Crvena zvezda i Unikaha sastale su se dva puta u sezoni 2015/16, 22. januara u Beogradu bilo je 87:83, a 18. marta u Malagi 72:78.

Ipak, jedan deo "utakmice" sa Unikahom uvek je - dug put uz presedanja i čekanja.

"Samo ustajanje u ranu zoru, sa presedanjima usput, deluje fizički zahtevno za igrače, ali to je nešto sa čim moramo da se nosimo i na šta moramo što pre da se naviknemo. Ima igrača koji su to radili prethodnih sezona i verujem da im nije problem da to ponove", rekao je Alimpijević.

Antić je u četiri nastupa u Evroligi beležio prosečno 10 poena (40% za dva, 42,1% za tri), 4,8 skokova, 1,3 asistenciju i 0,8 ukradenih lopti.

Ekipa trenera Đoana Plaze je ove sezone u svom "Palacio de Deportes José María Martín Carpena" pobedila Burgos, Fenerbahče, Betis i Estudijantes, a izgubila od Bamberga i Baskonije.

Parovi 6. kola:

četvrtak

CSKA Moskva - Valensija 18.00
Makabi Tel Aviv - Real Madrid 20.05
Armani Milano - Žalgiris 20.45
Barselona - Anadolu Efes 21.00

petak

Himki - Baskonija 18.00
Bamberg - Fenerbahče 20.00
Olimpijakos - Panatinaikos 20.00
Unikaha Malaga - Crvena zvezda 20.45

Tabela: Real Madrid 4-1, CSKA Moskva 4-1, Olimpijakos 4-1, Himki 4-1, Valensija 3-2, Malabi 3-2, Fenerbahče 3-2, Bamberg 3-2, Barselona 2-3, Crvena zvezda 2-3, Žalgiris 2-3, Panatinaikos 2-3, Unikaha 2-3, Milano 1-4, Baskonija 1-4, Efes 0-5.

*napomena: naredne nedelje predviđen je ponovo "dupli program", a Crvena zvezda će dočekati CSKA u sredu, pa gostovati Olimpijakosu u petak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar