Звездин план за јануар: Четири појачања!

"Тачно знамо која четири играча хоћемо да доведемо", каже Звездан Терзић.

Фудбал 10.11.2017 | 14:00
Звездин план за јануар: Четири појачања!
Успело је руководство Црвене звезде прошлог лета да створи јак тим, способан да коначно врати клуб на европски пут, а сада предстоји нови изазов - проћи кроз јануарски прелазни рок, а да екипа остане на истом нивоу.

Јасно је да ће црвено-бели морати да продају неке од најбољих играча, јер дуг и даље "виси над главом", па ће бити потребно наћи адекватне замене.

Генерални директор Звездан Терзић изјавио у интервјуу за навијачки портал "РСБ" да црвено-бели већ имају спреман план.

"Тачно знамо која четири играча хоћемо да доведемо у јануару".

Није Терзић откривао који играчи су у питању, али већ неко време се могу чути три имена - Милан Јевтовић (Анталија), Бен (Олимпијакос) и Мирко Иванић (БАТЕ Борисов).

Први је тренутно на позајмици у Розенборгу, са којим недавно освојио титулу првака Норвешке, а на питање Спортског журнала о интересовању Црвене звезде рекао је:

"Звезда је велики клуб и свакако да интересовање прија. Волео бих да поново играм у екипи са Јовичићем, то је оно што могу да кажем у овом тренутку. Све ће бити много јасније почетком децембра када ми истиче позјамица у Розенборгу".

Нападач Олимпијакоса, који је био двоструки стрелац у победи против Партизана у квалификацијама за Лигу шампиона (3:1 у Београду) од почетка сезоне игра на кашичицу и могуће је да би му грчки клуб изашао у сусрет и раскинуо уговор шест месеци пре истека.

Што се тиче Иванића, његов уговор истиче за годину дана и уколико га заиста желе, црвено-бели ће морати да плате обештећење.

Наравно, доласци ће зависити и од одлазака, а у Звезди се тренутно боре да продуже уговор са Гелором Кангом, Славољубом Срнићем, Мичелом Доналдом и Дамијеном Ле Талеком.

Неки од њих четворице, уз Ричмонда Боаћија, ипак, тешко да ће и на пролеће носити црвено-бели дрес. Као и Бразилац Рикардињо...

"Писана понуда још није стигла ни за једног играча, али интересовање постоји. Много контаката, разговора, састанака... Пре свих за Боаћија, Кангу и Доналда. Постоји интересовање и за Срнића и Радоњића, који у овом тренутку једини није за продају", рекао је Терзић за "РСБ".

Генерални директор црвено-белих подсетио је да су летос одбијене понуде за Боаћија (4.000.000) и Кангу (3.000.000) и додао:

"Надам се да ћемо у јануару имати боље понуде него у августу".

На конкретно питање о Боаћију, реако је:

"Имамо још две утакмице у Лиги Европе које су озбиљан излог. Понуда мора да буде већа од четири милиона евра".

Терзић је, такође, поручио навијачима да не брину уколико неко од тренутних носиоца игре напусти клуб.

"Продаја играча је нужно зло Црвене звезде. Наша обавеза је да увек доведемо боље играче за мање пара од оних које смо продали. За ове три године колико сам у Звезди, мислим да то успешно радимо. Зато, ако оду Канга и Боаћи, могу да поручим Звездиним навијачима да буду безбрижни. По први пут смо спремни и да платимо озбиљно обештећење".

"Урош Рачић није на продају"

"Имамо конкретно интересовање Јувентуса за Уроша Рачића, имали смо и конретну понуду Брижа, али он у овом тренутку мислим да није на продају, јер је пред њим фантастична перспектива", истакао је Терзић за "РСБ".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар