Zvezdin plan za januar: Četiri pojačanja!

"Tačno znamo koja četiri igrača hoćemo da dovedemo", kaže Zvezdan Terzić.

Fudbal 10.11.2017 | 14:00
Zvezdin plan za januar: Četiri pojačanja!
Uspelo je rukovodstvo Crvene zvezde prošlog leta da stvori jak tim, sposoban da konačno vrati klub na evropski put, a sada predstoji novi izazov - proći kroz januarski prelazni rok, a da ekipa ostane na istom nivou.

Jasno je da će crveno-beli morati da prodaju neke od najboljih igrača, jer dug i dalje "visi nad glavom", pa će biti potrebno naći adekvatne zamene.

Generalni direktor Zvezdan Terzić izjavio u intervjuu za navijački portal "RSB" da crveno-beli već imaju spreman plan.

"Tačno znamo koja četiri igrača hoćemo da dovedemo u januaru".

Nije Terzić otkrivao koji igrači su u pitanju, ali već neko vreme se mogu čuti tri imena - Milan Jevtović (Antalija), Ben (Olimpijakos) i Mirko Ivanić (BATE Borisov).

Prvi je trenutno na pozajmici u Rozenborgu, sa kojim nedavno osvojio titulu prvaka Norveške, a na pitanje Sportskog žurnala o interesovanju Crvene zvezde rekao je:

"Zvezda je veliki klub i svakako da interesovanje prija. Voleo bih da ponovo igram u ekipi sa Jovičićem, to je ono što mogu da kažem u ovom trenutku. Sve će biti mnogo jasnije početkom decembra kada mi ističe pozjamica u Rozenborgu".

Napadač Olimpijakosa, koji je bio dvostruki strelac u pobedi protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona (3:1 u Beogradu) od početka sezone igra na kašičicu i moguće je da bi mu grčki klub izašao u susret i raskinuo ugovor šest meseci pre isteka.

Što se tiče Ivanića, njegov ugovor ističe za godinu dana i ukoliko ga zaista žele, crveno-beli će morati da plate obeštećenje.

Naravno, dolasci će zavisiti i od odlazaka, a u Zvezdi se trenutno bore da produže ugovor sa Gelorom Kangom, Slavoljubom Srnićem, Mičelom Donaldom i Damijenom Le Talekom.

Neki od njih četvorice, uz Ričmonda Boaćija, ipak, teško da će i na proleće nositi crveno-beli dres. Kao i Brazilac Rikardinjo...

"Pisana ponuda još nije stigla ni za jednog igrača, ali interesovanje postoji. Mnogo kontakata, razgovora, sastanaka... Pre svih za Boaćija, Kangu i Donalda. Postoji interesovanje i za Srnića i Radonjića, koji u ovom trenutku jedini nije za prodaju", rekao je Terzić za "RSB".

Generalni direktor crveno-belih podsetio je da su letos odbijene ponude za Boaćija (4.000.000) i Kangu (3.000.000) i dodao:

"Nadam se da ćemo u januaru imati bolje ponude nego u avgustu".

Na konkretno pitanje o Boaćiju, reako je:

"Imamo još dve utakmice u Ligi Evrope koje su ozbiljan izlog. Ponuda mora da bude veća od četiri miliona evra".

Terzić je, takođe, poručio navijačima da ne brinu ukoliko neko od trenutnih nosioca igre napusti klub.

"Prodaja igrača je nužno zlo Crvene zvezde. Naša obaveza je da uvek dovedemo bolje igrače za manje para od onih koje smo prodali. Za ove tri godine koliko sam u Zvezdi, mislim da to uspešno radimo. Zato, ako odu Kanga i Boaći, mogu da poručim Zvezdinim navijačima da budu bezbrižni. Po prvi put smo spremni i da platimo ozbiljno obeštećenje".

"Uroš Račić nije na prodaju"

"Imamo konkretno interesovanje Juventusa za Uroša Račića, imali smo i konretnu ponudu Briža, ali on u ovom trenutku mislim da nije na prodaju, jer je pred njim fantastična perspektiva", istakao je Terzić za "RSB".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar