Невесиње симбол јунаштва

- На свечаној сједници Скупштине општине Невесиње, поводом Дана општине - Митровдана, данас су општинске повеље додијељене предсједнику Републике Српске Милораду Додику и ратном команданту Невесињске бригаде Новици Гушићу.

Република Српска 08.11.2017 | 15:06
Невесиње симбол јунаштва
Додик је рекао да му је велика част што је добио повељу општине у Невесињу, које је симбол јунаштва о којем се чуло далеко преко граница Републике Српске.

Он је рекао да је данас у Невесињу са начелником општине Миленком Авдаловићем договорио неколико важних инвестиција које ће поправити живот у овом мјесту, од изградње спортске дворане, културног центра, реконструкције путева, те довођења нових инвестиција и запошљавањем дјеце погинулих бораца.

Додик је нагласио да ће од Термоелектране Гацко затражити да запосле 10 дјеце погинулих бораца из Невесиња.

"Заједничком енергијом најстојаћемо да ријешимо проблеме у Невесињу, од којих је највећи - незапосленост. Ипак, све то није довољно да се одужимо Невесињу за стварање Српске", рекао је Додик.

Предсјендик Српске је у обраћању на свечаној сједници Скупштине општине Невесиње нагласио да је Српска данас стабилна, да њене институције функционално раде и да је Српска самоодржива, док је БиХ велико оптерећење.

"Ми смо Српску направили на најтежи могући начин. Српска је створена са идејом да буде независна држава и да уђе у савез са Србијом. Зашто да о томе не говоримо? Зашто да се тога бојимо? Зар смо престали да то желимо - не нисмо, али разумијемо оквире у којима се налазимо. Ти оквири који су нас гурали у БиХ нису нас увјерили да ту и останемо", истакао је Додик.



Он је навео да се међународне околности мијењају и да је до прије неколико година међународна политичка сцена била потпуно другачија - усмјерена на кажњавање српског народа.

"Данас је то нови тренутак, али ово је и нови политички тренутак за српску политичку елиту која треба да осмисли српски национални план и програм, а не да полако одустане од онога што је свети циљ овдје, а то је да наша самосталност треба да буде добијена нашом политичком вољом, а никаквим ратовима ни дестабилизацијама", нагласио је Додик.

Он је додао да то данас изгледа неизвјесно, али да српски народ, без обзира колико му било брањено, ту велику жељу носи свакодневно у својој глави и колектвном памћењу.

Додик је подсјетио да је у Невесињу изгинуло највише младих за слободу, те да су и они имали ту идеју.

"Слобода је света ријеч српског народа и од када његова идентификација у историји постоји, постоји и борба за слободу. Ми смо данас слободнији него раније, имамо своју државу - Републику Српску, право да одлучујемо о својим животима, али то није довољно. Наша стварна слобода је да управљамо својом Републиком као земљом коју волимо јер смо у БиХ унијели државу. Српска је држава од 1991. године", подсјетио је Додик.

Он је додао да Српска мора да се развија, да вјерује у своје капацитет и своје вриједности.

"Морамо сви да се окупљамо без обзира на политике. Морамо да будемо јединствени у свему и да јединствено наступамо јер само тако можемо доћи до свог циља. Свако нејединство и свако полтронисање према странцима, који су задали озбиљан ударац нашој слободи посљедњих 15 година одузмањем наших права из међународног уговора и давањем њима могућности да одлучују или посредују у име нас, драматичан је губитак наше слободе", рекао је Додик.

Он је додао да Српска не жели да угрози никога јер и они који су погинули у посљедњем рату у Невесињу погинули су бранећи своје куће, породице, традицију и сјећање на своје претке који су, такође, гинули за слободу.

"Не смијемо да одустанемо од српског националног интереса и Републике Српске. Нико нам ништа неће дати, а сви около хоће да нам нешто отму и то не престаје. Некада су слали дивизије на нас а данас покушавају кроз причу о демокартији да нам узму права. Српска заједно може да дође до своје потпуне слободе. Српска мора да то уради, јер неслобода значи зауставље наших напора да изградимо бољи живот на овом простору", поручио је Додик.



Обиљежавању Митровдана, крсне славе Борачке органзације Републике Српске, која се одрћава у овом граду присуствовао је и српски члан у Предсјендиштву БиХ Младен Иванић.



БН телевизија

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Пеки

08.11.2017 14:12

Невесиње је симбол српства и јунаства бог вам помого брацо јунаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.11.2017 15:19

јЕСТЕ ТАЦНО ТАКО.ДАНАСЊА ПРЕСТАВА ДЕЗЕРТЕРА И ЊИХОВИЦ ПОСЛУСНИКА ЈЕ ОТУЗНА И СРАМОТНА.ЗНА СЕ КО СУ БОРЦИ ЦАСНИ,И НИКОМ ИМ ТО ОДУЗЕТИ НЕМОЗЕ.ЊИМА ПРИПАДА СЛАВА И ЗАСЛУГА.ДЕЗЕРТЕРИ СУ ОВИМ ПОТЕЗИМА ЈОС ЈАДНИЈИ И САМИ СЕБЕ ПОНИЗАВАЈУ,А НЕСРЕЦА ЈЕ СТО ИМ У ТОМЕ ПОМАЗУ ОНАКВИ КО ВУКОТИЦ,КОЈИ ЈЕ РАТОВО,А САДА ВЕЛИЦА ДЕЗЕРТЕРЕ И ЊИХОВЕ УЛОГЕ.НЕ ЗАСЛУЗУЈУ ДА СЕ ПОМЕНУ,АЛИ МОРА НЕКАД ЦОВЈЕК ПРОКОМЕНТАРИСАТИ. СЛАВА БОРЦИМА,СЛАВЦА ПОГИНУЛИМ И РАЊЕНИМ,И ТО ЈЕ ЗА ВЈЕЦНОСТ ТАКО.

Name

Ре ре

08.11.2017 18:53

А гдје је гуслар хахахаха

Name

Ре ре

08.11.2017 18:55

Наравно да су борци нај заслузнији ал како видим ти си сзп цовјек па ти дисес за дезертерима говедарицом и другим

Name

РАСПУЦХИН

08.11.2017 22:08

Јебем ти Невесиње и камење херцеговачко кад вам је Додик светац и њему дајете орден је највећем гробару српског народа, алал вера браћо срби.

Name

Карадоз

08.11.2017 14:14

Гаси ли он тај хеликоптер икад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

08.11.2017 14:15

ФИНЕ СЛАВЕ И ТУЖНИЈИХ ГОСТИЈУ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

08.11.2017 14:51

Па ста це нам иста боље Нас баја се брине за све србе И врло Је прузене руке цовјек Дијели ове повеље ко од сале Свака цаст он има сто су добили повеље одма их уновците И купити несто вриједно јер то Је вриједност коју ми обицни мрави ни замислити немоземо Није сални посо повеља ух не добија се то сваки дан И немозе свако ни добити само прави ГЛАСАЦИ

Name

Жаре

08.11.2017 15:06

Било је свечано и у исту руку и тужно и сјетно,а било је пуно фин

Name

Жаре

08.11.2017 15:06

Финих гостију!Радо виђени у Невесињу увијек

Name

браво

08.11.2017 15:12

Браво за коментар.Бал дезертера,преко леда напаценог народа,и цасних бораца.Зна се ко су борци,а ко дезертерцине и њихови поданици.Тузно,али ивеце је јаде овај народ преко главе претурио.И ово це се јуце зват.

Name

УХ

08.11.2017 14:26

Који ми!? Ста мислис да смо сви сверцовали у рату као сто си то ти радио - гдје би данас били? А мозда не бисмо гледали ово зло и неправду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слазем се

09.11.2017 11:54

Ко је рат провео у гепекту,трапу,под сјеном,у замрзивацу у појати у каци купуса се крио? ти су профитирали и у првим редовима су.борци су на маргинама и скупљају прасину.

Name

лудница

08.11.2017 14:38

хахахахаха браво тако треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

кнез

08.11.2017 14:40

Недостојан си ти Миле и да се појавис ту, а камо ли да ти се уруцује какво признање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брат Ђуро

08.11.2017 14:59

Зна ли јуначки и честити народ кога је одликовао? За пар година ће говорити да су била таква времена и околности. Био је то град јунака некад давно и можда у задњем рату, али више њих нема нигдје у РС, па ма како ће сада "борци по потреби" пјенити о својој борби, Дјеца која су тад имала 10 година сада су средња генерација, сад ће их запослити. "Владика" се испружио као да је у кафани. Мој народе нема наде. Болна истина. Ко нас води и представља и не треба да постојимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасе

08.11.2017 15:51

е мој. невесињски народе ко вам је на слави главни гост миле дезертер. ипоново вас убједи да. је рс дрзава. а насмједе одрзати референдум вец га понисти кад му нареди господа кормак. како це онда остварити независност. рс кад есмије одрзати ни референдум. идду избори па миле опет србује и сатим србовањем заварава јадни народ који невиди даље од носа миле повецај стандард народу доста је било србовања од србовања народ немозе зивјети

Name

Зоки- Невесиње

08.11.2017 17:09

Само прицај борбене , Глас мој висе нецес добити на Изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мијо

08.11.2017 17:10

Лази Лази, Лазовска друзина се састала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вик мнмм

08.11.2017 17:32

Па зар до сада 2017 ова опстина нема путеве и спортски центар али није проблем направити спортски центар веци је проблем коме га правити колико ,колико опстина има младих људи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

08.11.2017 18:51

Цуј на велицанствени дан ,славу БОРС-а позван профитер,дезертер,сваста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јад и чемер

08.11.2017 18:51

Невесиње је послије рата постало само симбол сиромаштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратник

08.11.2017 20:05

НЕВЕСИЊЕ СИМБОЛ ЈУНАШТВА А лакташи СИМБОЛ КУКАВИЧЛУКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данча

08.11.2017 21:57

Бас си примитивац,видисли ста је све обецао,не зиви се од букања и задирања,слава насим борцима,ријец је о предсједнику РС,а не о Додику.

Name

БОБА

09.11.2017 11:59

НИСМО ЗНАЛИ ТРЕБА НАС ОН СВАКЕ ГОДИНЕ ПОСЈЕЋАТИ .МИ ЗНАМО КО СУ НЕВЕСИЊЦИ А ЗНАМО И КО ЈЕ ОН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иста прича

09.11.2017 13:52

Аплауз за бившу и актуелну власт у Невесињу. Ниједна фабрика која је радила до рата и непосредно послије рата више не ради. Не само да не раде, већ им се код многих не зна ни за темеље. У Невесињу заједно са стечајном мафијом уништена је: Прерада дрвета, Фабрика намјештаја, ЈУПРОМ, Фабрика трикотаже, Индустрија алата, СОКО, Металомонтажа, Грађевинско предузеће, Пољопривредно добро, Земљорадничка задруга, Трговачко предузеће и Угоститељско предузеће. То није урадио СНСД већ СДС који суверено владао Невесињем од 1992. године до 2017. године на челу са Бошком Бухом, лоповом Миковићем и Момчилом Шиљеговићем. За вријеме њихове владавине Невесиње је изгубило половину становништва. Они започели, а нова власт задржала континуитет.

ОДГОВОРИТЕ