Nevesinje simbol junaštva

- Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje, povodom Dana opštine - Mitrovdana, danas su opštinske povelje dodijeljene predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i ratnom komandantu Nevesinjske brigade Novici Gušiću.

Republika Srpska 08.11.2017 | 15:06
Nevesinje simbol junaštva
Dodik je rekao da mu je velika čast što je dobio povelju opštine u Nevesinju, koje je simbol junaštva o kojem se čulo daleko preko granica Republike Srpske.

On je rekao da je danas u Nevesinju sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem dogovorio nekoliko važnih investicija koje će popraviti život u ovom mjestu, od izgradnje sportske dvorane, kulturnog centra, rekonstrukcije puteva, te dovođenja novih investicija i zapošljavanjem djece poginulih boraca.

Dodik je naglasio da će od Termoelektrane Gacko zatražiti da zaposle 10 djece poginulih boraca iz Nevesinja.

"Zajedničkom energijom najstojaćemo da riješimo probleme u Nevesinju, od kojih je najveći - nezaposlenost. Ipak, sve to nije dovoljno da se odužimo Nevesinju za stvaranje Srpske", rekao je Dodik.

Predsjendik Srpske je u obraćanju na svečanoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje naglasio da je Srpska danas stabilna, da njene institucije funkcionalno rade i da je Srpska samoodrživa, dok je BiH veliko opterećenje.

"Mi smo Srpsku napravili na najteži mogući način. Srpska je stvorena sa idejom da bude nezavisna država i da uđe u savez sa Srbijom. Zašto da o tome ne govorimo? Zašto da se toga bojimo? Zar smo prestali da to želimo - ne nismo, ali razumijemo okvire u kojima se nalazimo. Ti okviri koji su nas gurali u BiH nisu nas uvjerili da tu i ostanemo", istakao je Dodik.



On je naveo da se međunarodne okolnosti mijenjaju i da je do prije nekoliko godina međunarodna politička scena bila potpuno drugačija - usmjerena na kažnjavanje srpskog naroda.

"Danas je to novi trenutak, ali ovo je i novi politički trenutak za srpsku političku elitu koja treba da osmisli srpski nacionalni plan i program, a ne da polako odustane od onoga što je sveti cilj ovdje, a to je da naša samostalnost treba da bude dobijena našom političkom voljom, a nikakvim ratovima ni destabilizacijama", naglasio je Dodik.

On je dodao da to danas izgleda neizvjesno, ali da srpski narod, bez obzira koliko mu bilo branjeno, tu veliku želju nosi svakodnevno u svojoj glavi i kolektvnom pamćenju.

Dodik je podsjetio da je u Nevesinju izginulo najviše mladih za slobodu, te da su i oni imali tu ideju.

"Sloboda je sveta riječ srpskog naroda i od kada njegova identifikacija u istoriji postoji, postoji i borba za slobodu. Mi smo danas slobodniji nego ranije, imamo svoju državu - Republiku Srpsku, pravo da odlučujemo o svojim životima, ali to nije dovoljno. Naša stvarna sloboda je da upravljamo svojom Republikom kao zemljom koju volimo jer smo u BiH unijeli državu. Srpska je država od 1991. godine", podsjetio je Dodik.

On je dodao da Srpska mora da se razvija, da vjeruje u svoje kapacitet i svoje vrijednosti.

"Moramo svi da se okupljamo bez obzira na politike. Moramo da budemo jedinstveni u svemu i da jedinstveno nastupamo jer samo tako možemo doći do svog cilja. Svako nejedinstvo i svako poltronisanje prema strancima, koji su zadali ozbiljan udarac našoj slobodi posljednjih 15 godina oduzmanjem naših prava iz međunarodnog ugovora i davanjem njima mogućnosti da odlučuju ili posreduju u ime nas, dramatičan je gubitak naše slobode", rekao je Dodik.

On je dodao da Srpska ne želi da ugrozi nikoga jer i oni koji su poginuli u posljednjem ratu u Nevesinju poginuli su braneći svoje kuće, porodice, tradiciju i sjećanje na svoje pretke koji su, takođe, ginuli za slobodu.

"Ne smijemo da odustanemo od srpskog nacionalnog interesa i Republike Srpske. Niko nam ništa neće dati, a svi okolo hoće da nam nešto otmu i to ne prestaje. Nekada su slali divizije na nas a danas pokušavaju kroz priču o demokartiji da nam uzmu prava. Srpska zajedno može da dođe do svoje potpune slobode. Srpska mora da to uradi, jer nesloboda znači zaustavlje naših napora da izgradimo bolji život na ovom prostoru", poručio je Dodik.



Obilježavanju Mitrovdana, krsne slave Boračke organzacije Republike Srpske, koja se odrćava u ovom gradu prisustvovao je i srpski član u Predsjendištvu BiH Mladen Ivanić.



BN televizija

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

Peki

08.11.2017 14:12

Nevesinje je simbol srpstva i junastva bog vam pomogo braco junaci

ODGOVORITE
Name

re

08.11.2017 15:19

jESTE TACNO TAKO.DANASNJA PRESTAVA DEZERTERA I NJIHOVIC POSLUSNIKA JE OTUZNA I SRAMOTNA.ZNA SE KO SU BORCI CASNI,I NIKOM IM TO ODUZETI NEMOZE.NJIMA PRIPADA SLAVA I ZASLUGA.DEZERTERI SU OVIM POTEZIMA JOS JADNIJI I SAMI SEBE PONIZAVAJU,A NESRECA JE STO IM U TOME POMAZU ONAKVI KO VUKOTIC,KOJI JE RATOVO,A SADA VELICA DEZERTERE I NJIHOVE ULOGE.NE ZASLUZUJU DA SE POMENU,ALI MORA NEKAD COVJEK PROKOMENTARISATI. SLAVA BORCIMA,SLAVCA POGINULIM I RANJENIM,I TO JE ZA VJECNOST TAKO.

Name

Re re

08.11.2017 18:53

A gdje je guslar hahahaha

Name

Re re

08.11.2017 18:55

Naravno da su borci naj zasluzniji al kako vidim ti si szp covjek pa ti dises za dezerterima govedaricom i drugim

Name

RASPUCHIN

08.11.2017 22:08

Jebem ti Nevesinje i kamenje hercegovačko kad vam je Dodik svetac i njemu dajete orden je najvećem grobaru srpskog naroda, alal vera braćo srbi.

Name

Karadoz

08.11.2017 14:14

Gasi li on taj helikopter ikad?

ODGOVORITE
Name

ЖИКА Ж

08.11.2017 14:15

ФИНЕ СЛАВЕ И ТУЖНИЈИХ ГОСТИЈУ!?

ODGOVORITE
Name

AR

08.11.2017 14:51

Pa sta ce nam ista bolje Nas baja se brine za sve srbe I vrlo Je pruzene ruke covjek Dijeli ove povelje ko od sale Svaka cast on ima sto su dobili povelje odma ih unovcite I kupiti nesto vrijedno jer to Je vrijednost koju mi obicni mravi ni zamisliti nemozemo Nije salni poso povelja uh ne dobija se to svaki dan I nemoze svako ni dobiti samo pravi GLASACI

Name

Žare

08.11.2017 15:06

Bilo je svečano i u istu ruku i tužno i sjetno,a bilo je puno fin

Name

Žare

08.11.2017 15:06

Finih gostiju!Rado viđeni u Nevesinju uvijek

Name

bravo

08.11.2017 15:12

Bravo za komentar.Bal dezertera,preko leda napacenog naroda,i casnih boraca.Zna se ko su borci,a ko dezertercine i njihovi podanici.Tuzno,ali ivece je jade ovaj narod preko glave preturio.I ovo ce se juce zvat.

Name

UH

08.11.2017 14:26

Koji mi!? Sta mislis da smo svi svercovali u ratu kao sto si to ti radio - gdje bi danas bili? A mozda ne bismo gledali ovo zlo i nepravdu.

ODGOVORITE
Name

slazem se

09.11.2017 11:54

Ko je rat proveo u gepektu,trapu,pod sjenom,u zamrzivacu u pojati u kaci kupusa se krio? ti su profitirali i u prvim redovima su.borci su na marginama i skupljaju prasinu.

Name

ludnica

08.11.2017 14:38

hahahahaha bravo tako treba

ODGOVORITE
Name

knez

08.11.2017 14:40

Nedostojan si ti Mile i da se pojavis tu, a kamo li da ti se urucuje kakvo priznanje.

ODGOVORITE
Name

brat Đuro

08.11.2017 14:59

Zna li junački i čestiti narod koga je odlikovao? Za par godina će govoriti da su bila takva vremena i okolnosti. Bio je to grad junaka nekad davno i možda u zadnjem ratu, ali više njih nema nigdje u RS, pa ma kako će sada "borci po potrebi" pjeniti o svojoj borbi, Djeca koja su tad imala 10 godina sada su srednja generacija, sad će ih zaposliti. "Vladika" se ispružio kao da je u kafani. Moj narode nema nade. Bolna istina. Ko nas vodi i predstavlja i ne treba da postojimo.

ODGOVORITE
Name

Spase

08.11.2017 15:51

e moj. nevesinjski narode ko vam je na slavi glavni gost mile dezerter. iponovo vas ubjedi da. je rs drzava. a nasmjede odrzati referendum vec ga ponisti kad mu naredi gospoda kormak. kako ce onda ostvariti nezavisnost. rs kad esmije odrzati ni referendum. iddu izbori pa mile opet srbuje i satim srbovanjem zavarava jadni narod koji nevidi dalje od nosa mile povecaj standard narodu dosta je bilo srbovanja od srbovanja narod nemoze zivjeti

Name

Zoki- Nevesinje

08.11.2017 17:09

Samo pricaj borbene , Glas moj vise neces dobiti na Izborima

ODGOVORITE
Name

Mijo

08.11.2017 17:10

Lazi Lazi, Lazovska druzina se sastala

ODGOVORITE
Name

Vik mnmm

08.11.2017 17:32

Pa zar do sada 2017 ova opstina nema puteve i sportski centar ali nije problem napraviti sportski centar veci je problem kome ga praviti koliko ,koliko opstina ima mladih ljudi!

ODGOVORITE
Name

055

08.11.2017 18:51

Cuj na velicanstveni dan ,slavu BORS-a pozvan profiter,dezerter,svasta!

ODGOVORITE
Name

Jad i čemer

08.11.2017 18:51

Nevesinje je poslije rata postalo samo simbol siromaštva.

ODGOVORITE
Name

ratnik

08.11.2017 20:05

NEVESINJE SIMBOL JUNAŠTVA A laktaši SIMBOL KUKAVIČLUKA

ODGOVORITE
Name

Danča

08.11.2017 21:57

Bas si primitivac,vidisli sta je sve obecao,ne zivi se od bukanja i zadiranja,slava nasim borcima,rijec je o predsjedniku RS,a ne o Dodiku.

Name

BOBA

09.11.2017 11:59

NISMO ZNALI TREBA NAS ON SVAKE GODINE POSJEĆATI .MI ZNAMO KO SU NEVESINJCI A ZNAMO I KO JE ON.

ODGOVORITE
Name

Ista priča

09.11.2017 13:52

Aplauz za bivšu i aktuelnu vlast u Nevesinju. Nijedna fabrika koja je radila do rata i neposredno poslije rata više ne radi. Ne samo da ne rade, već im se kod mnogih ne zna ni za temelje. U Nevesinju zajedno sa stečajnom mafijom uništena je: Prerada drveta, Fabrika namještaja, JUPROM, Fabrika trikotaže, Industrija alata, SOKO, Metalomontaža, Građevinsko preduzeće, Poljoprivredno dobro, Zemljoradnička zadruga, Trgovačko preduzeće i Ugostiteljsko preduzeće. To nije uradio SNSD već SDS koji suvereno vladao Nevesinjem od 1992. godine do 2017. godine na čelu sa Boškom Buhom, lopovom Mikovićem i Momčilom Šiljegovićem. Za vrijeme njihove vladavine Nevesinje je izgubilo polovinu stanovništva. Oni započeli, a nova vlast zadržala kontinuitet.

ODGOVORITE