Митровдан свечано у Лопарама

Свечаном литургијом,ломљењем славског колача и парастосом погинулим борцима данас је у Лопарама обиљежена слава Борачке организације али и 25 година од формирања Треће мајевичке лаке пјешадијске бригаде.

Република Српска 08.11.2017 | 14:37
Митровдан свечано у Лопарама
Трећа мајевичка лака пјешадијска бригада била је једна од најбројнијих бригада на овом простору и међу првима која је одликована орденом Немањића. Дала је 181 борца на бранику отадзбине.

“Бригада је дјеловала не само на овом простору него и на ширем простору Републике Српске,скоро да нема ратишта на којем нису дјеловали борци бригаде. Бригада је имала 181 погинулог и преко 400 теже и лакше рањених. Данас парастосом одајемо почаст погинулим борцима и симболично обиљежавамо славу Борачке организације Лопаре” рекао је Ристо Радић предсједник БО Лопаре.

Општинска управа се бори да олакша живот борачкој популацији кроз разне програме запошљавања.

“У овој години на подручју општине Лопаре отворено је до 150 радних мјеста,гдје су махом запослени људи који су били борци или су чланови њихових породица нашли запослење. Ради се о “Термалу” фабрици столова и столица,као и неким другим пројектима,а у најави имамо веома добре пројекте који ће помоћи да се борачкој популацији обезбеди посао.” истакао је начелник општине Лопаре Радо Савић. И у наредном периоду радиће се на стварању што бољег живота породица погинулих бораца на подручју општине Лопаре јер су управо они дали своје најмилије за стварање Републике Српске.



БН телевизија

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

СДС ПРИЈЕДОР

08.11.2017 14:06

СРЕЋНА СЛАВА РАДО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс ваљево

08.11.2017 16:11

Срецна слава Радо зеле ти сколдки другови из ветеринарске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоп

09.11.2017 09:41

Свака цаст,нигдје борца,све данасњи борци за фотеље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лице и налицје

09.11.2017 12:41

Команданте Гарицу, ти око тебе су у вецини заслузни сто Вама и нама овакав статус,пао си на демагогију ристе радица који је висе нанио зла борцима него супротна страна. Грцевито борио да дозивотно остане у полицији али има и оних других који то гледају другације и немогу да гледају зло оцима.Ви пуковник он са 5 разреда сколе води борацку ,све поремецено.