Mitrovdan svečano u Loparama

Svečanom liturgijom,lomljenjem slavskog kolača i parastosom poginulim borcima danas je u Loparama obilježena slava Boračke organizacije ali i 25 godina od formiranja Treće majevičke lake pješadijske brigade.

Republika Srpska 08.11.2017 | 14:37
Mitrovdan svečano u Loparama
Treća majevička laka pješadijska brigada bila je jedna od najbrojnijih brigada na ovom prostoru i među prvima koja je odlikovana ordenom Nemanjića. Dala je 181 borca na braniku otadzbine.

“Brigada je djelovala ne samo na ovom prostoru nego i na širem prostoru Republike Srpske,skoro da nema ratišta na kojem nisu djelovali borci brigade. Brigada je imala 181 poginulog i preko 400 teže i lakše ranjenih. Danas parastosom odajemo počast poginulim borcima i simbolično obilježavamo slavu Boračke organizacije Lopare” rekao je Risto Radić predsjednik BO Lopare.

Opštinska uprava se bori da olakša život boračkoj populaciji kroz razne programe zapošljavanja.

“U ovoj godini na području opštine Lopare otvoreno je do 150 radnih mjesta,gdje su mahom zaposleni ljudi koji su bili borci ili su članovi njihovih porodica našli zaposlenje. Radi se o “Termalu” fabrici stolova i stolica,kao i nekim drugim projektima,a u najavi imamo veoma dobre projekte koji će pomoći da se boračkoj populaciji obezbedi posao.” istakao je načelnik opštine Lopare Rado Savić. I u narednom periodu radiće se na stvaranju što boljeg života porodica poginulih boraca na području opštine Lopare jer su upravo oni dali svoje najmilije za stvaranje Republike Srpske.



BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

СДС ПРИЈЕДОР

08.11.2017 14:06

СРЕЋНА СЛАВА РАДО!

ODGOVORITE
Name

sds valjevo

08.11.2017 16:11

Srecna slava Rado zele ti skoldki drugovi iz veterinarske

ODGOVORITE
Name

Lop

09.11.2017 09:41

Svaka cast,nigdje borca,sve danasnji borci za fotelje!

ODGOVORITE
Name

lice i nalicje

09.11.2017 12:41

Komandante Garicu, ti oko tebe su u vecini zasluzni sto Vama i nama ovakav status,pao si na demagogiju riste radica koji je vise nanio zla borcima nego suprotna strana. Grcevito borio da dozivotno ostane u policiji ali ima i onih drugih koji to gledaju drugacije i nemogu da gledaju zlo ocima.Vi pukovnik on sa 5 razreda skole vodi boracku ,sve poremeceno.