Ништа од Пиксија на клупи ''Орлова'', остаје у Кини!

Прослављени српски фудбалер Драган Стојковић Пикси продужио је уговор и остаће тренер кинеског Гвангџу РФ до 2021. године.  

Фудбал 08.11.2017 | 15:45
Ништа од Пиксија на клупи ''Орлова'', остаје у Кини!
Стојковић, који се спомињао као један од главних кандидата за селектора репрезентације Србије после одласка Славољуба Муслина, наставиће сарадњу са амбициозним кинеским прволигашем са потписом на годину дана дуже у односу на претходни уговор.

Две стране активирале су клаузулу у уговору српског стручњака који је са Гвангџуом направио корак напред у односу на прошлу сезону освојеним петом месту на крају кинеског шампионата. 

Стојковић је тренер Гвангџуа од августа 2015. године, а раније је водио јапанску Нагоју.

Драган Стојковић-Пикси, један од најбољих фудбалера Балкана свих времена, остаће, дакле, да ради у Кини, а да ли то значи и да Фудбалски савез Србије не би пристао на опцију да "седи на две столице", односно да паралелно буде ангажован и на месту селектора "орлова", видећемо...

С обзиром на досадашња искуства, ФСС жели "човека само за себе".

Ова вест са далеког Истока може и да се протумачи и на начин да су сада потпуно отворена врата за ангажовање Вељка Пауновића (који, додуше, има уговор са америчким клубом Чикаго Фајер), што и јесте жеља великог броја српских навијача (бар судећи по разним анкетама).

Осим Пауновића помињали су се и Љубиша Тумбаковић, актуелни селектор Црне Горе (који је, у међувремену, рекао да је задовољан својим послом), Хрват Роберт Просинечки (одмах је демантовао информације појединих хрватских медија), Александар Станојевић, Иван Јовановић, селектор Грузије Владимир Вајс...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар