Ništa od Piksija na klupi ''Orlova'', ostaje u Kini!

Proslavljeni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi produžio je ugovor i ostaće trener kineskog Gvangdžu RF do 2021. godine.  

Fudbal 08.11.2017 | 15:45
Ništa od Piksija na klupi ''Orlova'', ostaje u Kini!
Stojković, koji se spominjao kao jedan od glavnih kandidata za selektora reprezentacije Srbije posle odlaska Slavoljuba Muslina, nastaviće saradnju sa ambicioznim kineskim prvoligašem sa potpisom na godinu dana duže u odnosu na prethodni ugovor.

Dve strane aktivirale su klauzulu u ugovoru srpskog stručnjaka koji je sa Gvangdžuom napravio korak napred u odnosu na prošlu sezonu osvojenim petom mestu na kraju kineskog šampionata. 

Stojković je trener Gvangdžua od avgusta 2015. godine, a ranije je vodio japansku Nagoju.

Dragan Stojković-Piksi, jedan od najboljih fudbalera Balkana svih vremena, ostaće, dakle, da radi u Kini, a da li to znači i da Fudbalski savez Srbije ne bi pristao na opciju da "sedi na dve stolice", odnosno da paralelno bude angažovan i na mestu selektora "orlova", videćemo...

S obzirom na dosadašnja iskustva, FSS želi "čoveka samo za sebe".

Ova vest sa dalekog Istoka može i da se protumači i na način da su sada potpuno otvorena vrata za angažovanje Veljka Paunovića (koji, doduše, ima ugovor sa američkim klubom Čikago Fajer), što i jeste želja velikog broja srpskih navijača (bar sudeći po raznim anketama).

Osim Paunovića pominjali su se i Ljubiša Tumbaković, aktuelni selektor Crne Gore (koji je, u međuvremenu, rekao da je zadovoljan svojim poslom), Hrvat Robert Prosinečki (odmah je demantovao informacije pojedinih hrvatskih medija), Aleksandar Stanojević, Ivan Jovanović, selektor Gruzije Vladimir Vajs...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar