Брчко домаћин Сусрета позоришта

Брчко ће од 16. до 24. новембра бити домаћин 34. Сусрета позоришта БиХ на којима ће у званичној конкуреенцији и за богат наградни фонд, бити изведено пет најбољих остварења из бх. позоришне продукције и три представе из Србије, Хрватске и Црне Горе.

Босна и Херцеговина 07.11.2017 | 20:49
Брчко домаћин Сусрета позоришта
„Сусрети позоришта БиХ у Брчком, ове године под мотоом „Театар у граду – град у театру",  остају посвећени домаћем драмском писцу кроз ревалоризацију књижевне баштине, али и поставке савремених аутора који стварају на неком од језика три конститутивна народа у БиХ.

Из конкуренције за учешће у главном-такмичарском програму селектор Сусрета Алмир Башовић, драматург из Сарајева, одабрао је осам – пет из БиХ и три из земаља окружења. Брчко је, у условима с којима располажемо, спремно за још једно регионално позоришно празновање", рекао је директор ове културне манифестације, Јаков Амиџић.  

Публика у Дому културе ће осам вечери, у термину од 19 и 30, уживати у изведбама позоришта из Бања Луке, Сарајева, Зенице, Приједора, Београда, Подгорице и Мостара, а протагонисти настојати да се квалитетом и естетском вриједношћу наметну жирију публике и стручном жирију који ће додијелити награде вриједне укупно око 70.000 марака.

У свих девет дана Сусрети обилују и богатством пратећих садржаја од којих се издвајају свакодневне омладинске и дјечје представе у школама, те разговори с гостима - познатим позоришним и филмским глумцима из региона.   

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар