Џаба вам свима милиони, авиони, камиони!

Најјачи напад Европе има Лион! Фанстастични трозубац Фекир, Маријано, Депај постигао 26 голова у досадашњем току Лиге 1.

Фудбал 09.11.2017 | 22:00
Џаба вам свима милиони, авиони, камиони!
Милионска улагања често нису гарант великих резултата, лепршаве игре, ефикасних утакмица. Прави пример да велики новац не игра фудбал јесте француски Лион, који у овом тренутку има без премца најефикаснији напад у Лиги 1, али и комплетној Европи.

Трока Фекир - Маријано - Депај ове сезоне је постигла 26 голова, што је за два гола више од онога колико је постигао скупоцени трио Пари Сен Жермена Кавани - Нејмар - Мбапе, али убојитије и од навале Манчестер Ситија (Агуеро - Жесус - Стерлинг: 22 гола), односно Јувентуса (Дибала - Игуаин - Квадрадо: 21 гол).

Лион је најефикаснији тим француског првенства са 32 постигнута гола, а поменута тројка постигла је 81,25 посто голова свог тима. После њих тројице, највише голова (укупно три) у дресу Лиона дао је Бертранд Траоре.

Шпански великани су потпуно подбацили у овом случају. У Барселони је на висини задатка само Лионел Меси, који је постигао 12 голова, али су наредна два најбоља стрелца Паулињои Суарез постигли по три. Шта тек рећи за Реал Мадрид, којем су најбољи стрелци Иско и Асенсиопостигли по четири гола. Кристијано Роналдо је на само седам утакмица у Примери постигао један гол.

Челси не игра са класичним трозубцем напред, а најбољи стрелац Алваро Мората постигао је седам голова. Потом следе Педро, Маркос Алонсо и Миши Бачуаји са по два гола.

Заказао је чак и Бајернов напад. Левандовски је постигао 11, Робен три, а ХамесРодригез, Корентан Толисо по два гола у Бундеслиги. Нападачки трио Манчестер јунајтедаЛукаку, Рашфорд и Марсијал заједно је постигао 14 голова, а Ливерпулов Салах, Мане иФирмино један мање. Офанзивци Борусије из Дортмунда Пјер-Емерик Обамејан,Максимилијан Филип и Андреј Јармоленко дали укупно 17 првенствених голова, а више него добром офанзивном тројком може се похвалити и Наполи. За екипу са Сан Паола Мертенс,Каљехон и Инсиње постигли су чак 18 голова.







ЛИОН

Набил Фекир - 11 голова
Маријано Дијаз - 9 голова
Мемфис Депај - 6 голова

Укупно: 26 голова

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН

Единсон Кавани – 13
Нејмар – 7
Килијан Мбапе – 4

Укупно: 24

МАНЧЕСТЕР СИТИ

Серхио Агуеро – 8
Габријел Жесус – 7
Рахим Стерлинг – 7

Укупно: 22

ЈУВЕНТУС

Пауло Дибала – 11
Гонзало Игуаин – 7
Хуан Квадрадо – 3

Укупно: 21

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар