Džaba vam svima milioni, avioni, kamioni!

Najjači napad Evrope ima Lion! Fanstastični trozubac Fekir, Marijano, Depaj postigao 26 golova u dosadašnjem toku Lige 1.

Fudbal 09.11.2017 | 22:00
Džaba vam svima milioni, avioni, kamioni!
Milionska ulaganja često nisu garant velikih rezultata, lepršave igre, efikasnih utakmica. Pravi primer da veliki novac ne igra fudbal jeste francuski Lion, koji u ovom trenutku ima bez premca najefikasniji napad u Ligi 1, ali i kompletnoj Evropi.

Troka Fekir - Marijano - Depaj ove sezone je postigla 26 golova, što je za dva gola više od onoga koliko je postigao skupoceni trio Pari Sen Žermena Kavani - Nejmar - Mbape, ali ubojitije i od navale Mančester Sitija (Aguero - Žesus - Sterling: 22 gola), odnosno Juventusa (Dibala - Iguain - Kvadrado: 21 gol).

Lion je najefikasniji tim francuskog prvenstva sa 32 postignuta gola, a pomenuta trojka postigla je 81,25 posto golova svog tima. Posle njih trojice, najviše golova (ukupno tri) u dresu Liona dao je Bertrand Traore.

Španski velikani su potpuno podbacili u ovom slučaju. U Barseloni je na visini zadatka samo Lionel Mesi, koji je postigao 12 golova, ali su naredna dva najbolja strelca Paulinjoi Suarez postigli po tri. Šta tek reći za Real Madrid, kojem su najbolji strelci Isko i Asensiopostigli po četiri gola. Kristijano Ronaldo je na samo sedam utakmica u Primeri postigao jedan gol.

Čelsi ne igra sa klasičnim trozubcem napred, a najbolji strelac Alvaro Morata postigao je sedam golova. Potom slede Pedro, Markos Alonso i Miši Bačuaji sa po dva gola.

Zakazao je čak i Bajernov napad. Levandovski je postigao 11, Roben tri, a HamesRodrigez, Korentan Toliso po dva gola u Bundesligi. Napadački trio Mančester junajtedaLukaku, Rašford i Marsijal zajedno je postigao 14 golova, a Liverpulov Salah, Mane iFirmino jedan manje. Ofanzivci Borusije iz Dortmunda Pjer-Emerik Obamejan,Maksimilijan Filip i Andrej Jarmolenko dali ukupno 17 prvenstvenih golova, a više nego dobrom ofanzivnom trojkom može se pohvaliti i Napoli. Za ekipu sa San Paola Mertens,Kaljehon i Insinje postigli su čak 18 golova.







LION

Nabil Fekir - 11 golova
Marijano Dijaz - 9 golova
Memfis Depaj - 6 golova

Ukupno: 26 golova

PARI SEN ŽERMEN

Edinson Kavani – 13
Nejmar – 7
Kilijan Mbape – 4

Ukupno: 24

MANČESTER SITI

Serhio Aguero – 8
Gabrijel Žesus – 7
Rahim Sterling – 7

Ukupno: 22

JUVENTUS

Paulo Dibala – 11
Gonzalo Iguain – 7
Huan Kvadrado – 3

Ukupno: 21

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar