И они хоће као Живковић, Грујић и Радоњић!

У Старој Пазови се окупила и млада репрезентација Србије, пред којом је важна утакмица у Аустрији. "Наша земља у овој селекцији има много играча који представљају будућност".

Фудбал 08.11.2017 | 08:45
И они хоће као Живковић, Грујић и Радоњић!
Млада репрезентација Србије окупила се у Спортском центру Фудбалског савеза Србије (ФСС) у уторак и почела припреме за утакмице против Аустрије и Јерменије у квалификацијама за Европско првенство, које ће се 2019. одржати у Италији.

После три победе у исто толико кола (Гибралтар 4:0, Македонија 2:0 и Русија 3:2), "орлићи" заузимају прво место табеле, са два бода више и утакмицом мање у односу на Русију, која је друга.

Селектор Горан Ђоровић прозвао је у уторак 23 имена, међу које је уврстио играче који ће заменити трио који је отпутовао са "А" репрезентацијом у Азију - Живковић, Грујић и Радоњић.

Шеф струке "орлића" посебно је говорио о тој тројки.

"Одлазак Живковића, Грујића и Радоњића на азијску турнеју са најбољом репрезентацијом представља награду, пре свега за њихов учинак, а онда и за све нас у младој селекцији. Не сумњам да ће и тамо показати квалитет који поседују, а Србија у младој селекцији има још много играча који представљају лепу будућност нашег фудбала", изјавио је Ђоровић.

У последњем тренутку позив је добио нападач Радничког Марко Мркић, а Ђоровић не види одсуство важних играча као хендикеп.

"Имам огромно поверење у све, знам колико могу и нико од њих овде није случајно. Апсолутно сви заслужују поверење. И сви имају исти третман".

Млада репрезентација Србије путује у Аустрију у среду, а у петак, 10. новембра, играће против тамошњег домаћина.

"Према свима имамо респект, тако је било против Гибралтара, тако ће бити и сада против Аустрије и Јерменије. И идемо корак по корак. Јесте да делује као фраза, али заиста је истина да у фудбалу данас нема лаких противника. Па и Гибралтар је победио Македонију! Јерменија је остала непоражена у Русији. Фудбал зато и јесте спорт 'Број 1', због чињенице да аутсајдер може да савлада, на папиру, много јачег ривала", рекао је Ђоровић.

На питање о чињеници да у случају новембарског успеха "орлићи" долазе надомак пласмана, селектор каже:

"Мисли ми не иду тако далеко. Фокус нам је сада само Аустрија. Знамо шта хоћемо, знамо колико можемо. И увек желимо победу. Имамо добру атмосферу, добре појединце и добар тим, момке који су гладни успеха. И сви они желе да једног дана крену стопама Живковића, Грујића, Радоњића... Мој посао и посао мојих сарадника је да им у томе помогнемо. Због Србије и за Србију", додао је Ђоровић.

Прочитајте списак младе репрезентације за новембарске квалификације:

Голмани: Борис Радуновић (Салернитана), Ђорђе Николић (Базел), Милош Остојић (Спартак Суботица)

Одбрана: Немања Ћаласан (Спартак), Вукашин Јовановић (Бордо), Никола Миленковић (Фиорентина), Миладин Стефановић (Кајзери), Мирослав Богосавац (Чукарички), Немања Вучић (Земун), Ерхан Машовић (Клуб Бриж), Милан Гајић (Бордо)

Везни ред: Лука Илић (Црвена звезда), Петар Мићин (Чукарички), Саша Лукић (Леванте), Данило Пантић (Партизан), Ђорђе Денић (Рад), Александар Месаровић (Војводина), Милош Пантовић (Бајерн), Лука Аџић (Црвена звезда), Александар Лутовац (Рад)

Напад: Лука Јовић (Ајнтрахт), Марко Мркић (Раднички Ниш), Игор Златановић (Радник)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар