I oni hoće kao Živković, Grujić i Radonjić!

U Staroj Pazovi se okupila i mlada reprezentacija Srbije, pred kojom je važna utakmica u Austriji. "Naša zemlja u ovoj selekciji ima mnogo igrača koji predstavljaju budućnost".

Fudbal 08.11.2017 | 08:45
I oni hoće kao Živković, Grujić i Radonjić!
Mlada reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u utorak i počela pripreme za utakmice protiv Austrije i Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se 2019. održati u Italiji.

Posle tri pobede u isto toliko kola (Gibraltar 4:0, Makedonija 2:0 i Rusija 3:2), "orlići" zauzimaju prvo mesto tabele, sa dva boda više i utakmicom manje u odnosu na Rusiju, koja je druga.

Selektor Goran Đorović prozvao je u utorak 23 imena, među koje je uvrstio igrače koji će zameniti trio koji je otputovao sa "A" reprezentacijom u Aziju - Živković, Grujić i Radonjić.

Šef struke "orlića" posebno je govorio o toj trojki.

"Odlazak Živkovića, Grujića i Radonjića na azijsku turneju sa najboljom reprezentacijom predstavlja nagradu, pre svega za njihov učinak, a onda i za sve nas u mladoj selekciji. Ne sumnjam da će i tamo pokazati kvalitet koji poseduju, a Srbija u mladoj selekciji ima još mnogo igrača koji predstavljaju lepu budućnost našeg fudbala", izjavio je Đorović.

U poslednjem trenutku poziv je dobio napadač Radničkog Marko Mrkić, a Đorović ne vidi odsustvo važnih igrača kao hendikep.

"Imam ogromno poverenje u sve, znam koliko mogu i niko od njih ovde nije slučajno. Apsolutno svi zaslužuju poverenje. I svi imaju isti tretman".

Mlada reprezentacija Srbije putuje u Austriju u sredu, a u petak, 10. novembra, igraće protiv tamošnjeg domaćina.

"Prema svima imamo respekt, tako je bilo protiv Gibraltara, tako će biti i sada protiv Austrije i Jermenije. I idemo korak po korak. Jeste da deluje kao fraza, ali zaista je istina da u fudbalu danas nema lakih protivnika. Pa i Gibraltar je pobedio Makedoniju! Jermenija je ostala neporažena u Rusiji. Fudbal zato i jeste sport 'Broj 1', zbog činjenice da autsajder može da savlada, na papiru, mnogo jačeg rivala", rekao je Đorović.

Na pitanje o činjenici da u slučaju novembarskog uspeha "orlići" dolaze nadomak plasmana, selektor kaže:

"Misli mi ne idu tako daleko. Fokus nam je sada samo Austrija. Znamo šta hoćemo, znamo koliko možemo. I uvek želimo pobedu. Imamo dobru atmosferu, dobre pojedince i dobar tim, momke koji su gladni uspeha. I svi oni žele da jednog dana krenu stopama Živkovića, Grujića, Radonjića... Moj posao i posao mojih saradnika je da im u tome pomognemo. Zbog Srbije i za Srbiju", dodao je Đorović.

Pročitajte spisak mlade reprezentacije za novembarske kvalifikacije:

Golmani: Boris Radunović (Salernitana), Đorđe Nikolić (Bazel), Miloš Ostojić (Spartak Subotica)

Odbrana: Nemanja Ćalasan (Spartak), Vukašin Jovanović (Bordo), Nikola Milenković (Fiorentina), Miladin Stefanović (Kajzeri), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Nemanja Vučić (Zemun), Erhan Mašović (Klub Briž), Milan Gajić (Bordo)

Vezni red: Luka Ilić (Crvena zvezda), Petar Mićin (Čukarički), Saša Lukić (Levante), Danilo Pantić (Partizan), Đorđe Denić (Rad), Aleksandar Mesarović (Vojvodina), Miloš Pantović (Bajern), Luka Adžić (Crvena zvezda), Aleksandar Lutovac (Rad)

Napad: Luka Jović (Ajntraht), Marko Mrkić (Radnički Niš), Igor Zlatanović (Radnik)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar