Величковић: Да ли су нешто промашили?!

Капитен Партизана каже да је Звезда заслужено победила, али да се екипе тек упознају и да овај меч није ништа решио.

Кошарка 07.11.2017 | 18:15
Величковић: Да ли су нешто промашили?!
Новица Величковић сматра да је Партизан могао више да намучи Црвену звезду у првом овосезонском "вечитом" дербију, да је у појединим моментима одиграо паметније и мирније.

Средином треће четвртине, разлика је са 16 смањена на седам поена, а онда се Вилијамс-Гос исхитрено "дигао" на шут за три поена.

Исто је поступио и Вања Маринковић при "минус девет" у следећем нападу, а противник је на другој страни стрпљиво градио акције, ишао на линију за слободна бацања и одбио тај налет црно-белих, не урадивши ништа специјално.

"Заслужена победа Звезде, нема шта. Контролисали су меч све време. Кад смо могли да их стигнемо, ми смо јурцали, уместо да закочимо, да одиграмо паметније, да иде пас више", рекао је Величковић.

Партизан је имао седморицу дебитаната у дербију, од којих Томић није улазио у игру. Гавриловић је добио шансу у другом полувремену, док су Пецарски и Аранитовић били у стартној петорци.

"Колико год ти њима објашњавао и трудио се да им објасниш шта је то, немогуће је. Подлегли смо атмосфери на почетку, мислили смо да ћемо кренути лакше, али пустили смо Звезду да се одлепи".

Црвено-бели су у првих пет минута убацили четири тројке. На крају су имали 14 погодака из 31 покушаја, а у четвртој четвртини је њихов напад личио на шутерски тренинг Бјелице, Антића, Дангубића и Рочестија.

"Оставиш Бјелицу и Перу саме на три поена и они то кажњавају, јер су озбиљни играчи. Нас су казнили сваки пут. Имао сам осећај да ниједну тројку нису промашили кад су остали сами. Али, добро... Шта је, ту је. Први је дерби, нека врста упознавања. Ово не значи ништа, ако мене питате. Има још да се игра", навео је Новица Величковић.

Партизан је са скором 4-3 на деоби четвртог и петог места са ФМП Железником.

Већ у среду игра против Локомотиве Кубањ у Еврокупу, а онда у суботу гостује Меги. У случају победе ће се "забетонирати" међу водећима у АБА лиги, док би поразом ушао у гужву у средини табеле...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар