Veličković: Da li su nešto promašili?!

Kapiten Partizana kaže da je Zvezda zasluženo pobedila, ali da se ekipe tek upoznaju i da ovaj meč nije ništa rešio.

Košarka 07.11.2017 | 18:15
Veličković: Da li su nešto promašili?!
Novica Veličković smatra da je Partizan mogao više da namuči Crvenu zvezdu u prvom ovosezonskom "večitom" derbiju, da je u pojedinim momentima odigrao pametnije i mirnije.

Sredinom treće četvrtine, razlika je sa 16 smanjena na sedam poena, a onda se Vilijams-Gos ishitreno "digao" na šut za tri poena.

Isto je postupio i Vanja Marinković pri "minus devet" u sledećem napadu, a protivnik je na drugoj strani strpljivo gradio akcije, išao na liniju za slobodna bacanja i odbio taj nalet crno-belih, ne uradivši ništa specijalno.

"Zaslužena pobeda Zvezde, nema šta. Kontrolisali su meč sve vreme. Kad smo mogli da ih stignemo, mi smo jurcali, umesto da zakočimo, da odigramo pametnije, da ide pas više", rekao je Veličković.

Partizan je imao sedmoricu debitanata u derbiju, od kojih Tomić nije ulazio u igru. Gavrilović je dobio šansu u drugom poluvremenu, dok su Pecarski i Aranitović bili u startnoj petorci.

"Koliko god ti njima objašnjavao i trudio se da im objasniš šta je to, nemoguće je. Podlegli smo atmosferi na početku, mislili smo da ćemo krenuti lakše, ali pustili smo Zvezdu da se odlepi".

Crveno-beli su u prvih pet minuta ubacili četiri trojke. Na kraju su imali 14 pogodaka iz 31 pokušaja, a u četvrtoj četvrtini je njihov napad ličio na šuterski trening Bjelice, Antića, Dangubića i Ročestija.

"Ostaviš Bjelicu i Peru same na tri poena i oni to kažnjavaju, jer su ozbiljni igrači. Nas su kaznili svaki put. Imao sam osećaj da nijednu trojku nisu promašili kad su ostali sami. Ali, dobro... Šta je, tu je. Prvi je derbi, neka vrsta upoznavanja. Ovo ne znači ništa, ako mene pitate. Ima još da se igra", naveo je Novica Veličković.

Partizan je sa skorom 4-3 na deobi četvrtog i petog mesta sa FMP Železnikom.

Već u sredu igra protiv Lokomotive Kubanj u Evrokupu, a onda u subotu gostuje Megi. U slučaju pobede će se "zabetonirati" među vodećima u ABA ligi, dok bi porazom ušao u gužvu u sredini tabele...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar