Крајиновић: Био сам спреман и за Надала!

Сензација Мастерса у Паризу Филип Крајиновић планира да на сјајној 2017. години настави да гради свој успон на АТП листи.  А планирао је да гледа Звезду. . . ! Млади српски тенисер Филип Крајиновић није планирао да се задржи на Мастерсу у Паризу после другог кола.

Тенис 09.11.2017 | 13:30
Крајиновић: Био сам спреман и за Надала!
"Видео сам да могу да играм најбоље на свету. Победио сам Изнера и Кверија, играче који су се борили за Завршни Мастерс. Следећи циљ је Топ 10", рекао је Крајиновић.

Он је у Паризу требало у четвртфиналу да игра против првог фаворита Рафаела Надала, али му је Шпанац предао меч без борбе.

"Био сам спреман и за Надала. Имао сам тактику за Надала, планирао сам да у том мечу будем агресиван. Спремио сам се, гледао сам неке његове мечеве и хтео да играм. С једне стране сам срећан јер ми је предао, пошто сам прошао у полуфинале, али бих делом волео и да смо одиграли. Сигуран сам да ћемо се састати у будућности, можда већ следеће сезоне, а ја му желим брз опоравак", рекао је Крајиновић.

Крајиовић је играо финале престижног турнира, а годину коју је почео на 284. позицији завршиће као 33 играч света.

"Радио сам много и тренутно сам на 33. месту. Нисам очекивао да ћу се тако брзо пробити, али је Париз био изузетан. Срећан сам што ћу следеће године играти све велике турнире, са најбољим играчима и надам се ћу ускоро доћи до Топ 10", додао је српски тенисер.

"Ђоковић ми није купио стан"

Крајиновић је протеклих дана открио да му је Новак Ђоковић много помогао у најтежем периоду каријере, када је због повреде остао без спонзора, али је демантовао неке наводе појединих медија.

"Није истина да ми је Ђоковић купио стан. Само ми је омогућио да тренирам, будем у Монте Карлу", рекао је Крајиновић.

Крајиновић се у главни жреб престижног турнира пласирао преко квалификација, након чега је приредио сензацију и стигао до финала.

Међутим, он је планирао да 2. новембра буде у Лондону, и гледа утакмицу Лиге Европе између Арсенала и Црвене звезде.

Крајиновић је уништио своје планове победом над десетим носиоцем турнира Семом Кверијем са 2-0 у сетовима, да би на дан меча на Емиратима надиграо и Француза Николу Мауа.

"Та прича је тачна, имао сам карте за Арсенал и планирао сам са друштвом да идем на утакмицу. Рекао сам Пери (тренеру), а он ми је одговорио да идемо на Мастерс у Париз. Одговорио сам му: "Добро, али то је у четвртак". Казао је ми је да тад један од највећих турнира и да би било неозбиљно да то радим. Рекао сам: "ОК, али да знаш да у суботу частим друштво у Сомбору за повратак у Топ 100". Опет ме је прекинуо и рекао да је у суботу полуфинале. "Перо, па не видим себе у полуфиналу, не верујем да ћу стићи дотле. Ко ће о томе да размишља?", открио је Крајиновић.

Рафаел Надал му је без борбе предао меч четвртфинала, у полуфиналу је изненадио и деветог фаворита Џона Изнера, сјајно је почео и финале и доби први сет против Џека Сока, али није имао снаге да стави тачку на спектакуларну недељу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар