Krajinović: Bio sam spreman i za Nadala!

Senzacija Mastersa u Parizu Filip Krajinović planira da na sjajnoj 2017. godini nastavi da gradi svoj uspon na ATP listi.  A planirao je da gleda Zvezdu. . . ! Mladi srpski teniser Filip Krajinović nije planirao da se zadrži na Mastersu u Parizu posle drugog kola.

Tenis 09.11.2017 | 13:30
Krajinović: Bio sam spreman i za Nadala!
"Video sam da mogu da igram najbolje na svetu. Pobedio sam Iznera i Kverija, igrače koji su se borili za Završni Masters. Sledeći cilj je Top 10", rekao je Krajinović.

On je u Parizu trebalo u četvrtfinalu da igra protiv prvog favorita Rafaela Nadala, ali mu je Španac predao meč bez borbe.

"Bio sam spreman i za Nadala. Imao sam taktiku za Nadala, planirao sam da u tom meču budem agresivan. Spremio sam se, gledao sam neke njegove mečeve i hteo da igram. S jedne strane sam srećan jer mi je predao, pošto sam prošao u polufinale, ali bih delom voleo i da smo odigrali. Siguran sam da ćemo se sastati u budućnosti, možda već sledeće sezone, a ja mu želim brz oporavak", rekao je Krajinović.

Krajiović je igrao finale prestižnog turnira, a godinu koju je počeo na 284. poziciji završiće kao 33 igrač sveta.

"Radio sam mnogo i trenutno sam na 33. mestu. Nisam očekivao da ću se tako brzo probiti, ali je Pariz bio izuzetan. Srećan sam što ću sledeće godine igrati sve velike turnire, sa najboljim igračima i nadam se ću uskoro doći do Top 10", dodao je srpski teniser.

"Đoković mi nije kupio stan"

Krajinović je proteklih dana otkrio da mu je Novak Đoković mnogo pomogao u najtežem periodu karijere, kada je zbog povrede ostao bez sponzora, ali je demantovao neke navode pojedinih medija.

"Nije istina da mi je Đoković kupio stan. Samo mi je omogućio da treniram, budem u Monte Karlu", rekao je Krajinović.

Krajinović se u glavni žreb prestižnog turnira plasirao preko kvalifikacija, nakon čega je priredio senzaciju i stigao do finala.

Međutim, on je planirao da 2. novembra bude u Londonu, i gleda utakmicu Lige Evrope između Arsenala i Crvene zvezde.

Krajinović je uništio svoje planove pobedom nad desetim nosiocem turnira Semom Kverijem sa 2-0 u setovima, da bi na dan meča na Emiratima nadigrao i Francuza Nikolu Maua.

"Ta priča je tačna, imao sam karte za Arsenal i planirao sam sa društvom da idem na utakmicu. Rekao sam Peri (treneru), a on mi je odgovorio da idemo na Masters u Pariz. Odgovorio sam mu: "Dobro, ali to je u četvrtak". Kazao je mi je da tad jedan od najvećih turnira i da bi bilo neozbiljno da to radim. Rekao sam: "OK, ali da znaš da u subotu častim društvo u Somboru za povratak u Top 100". Opet me je prekinuo i rekao da je u subotu polufinale. "Pero, pa ne vidim sebe u polufinalu, ne verujem da ću stići dotle. Ko će o tome da razmišlja?", otkrio je Krajinović.

Rafael Nadal mu je bez borbe predao meč četvrtfinala, u polufinalu je iznenadio i devetog favorita Džona Iznera, sjajno je počeo i finale i dobi prvi set protiv Džeka Soka, ali nije imao snage da stavi tačku na spektakularnu nedelju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar