Мута: Локомотива је најбоља у Еврокупу!

Тренер Партизана Мирослав Николић рекао је да ће утакмица против Локомотиве, као и свака у Европи, служити за стицање искуства.  Партизан - Локомотива: "Долази евролигашка екипа"! Црно-беле мање од 48 сати после пораза у дербију, чека тежак меч 5. кола Еврокупа.

Кошарка 07.11.2017 | 17:15
Мута: Локомотива је најбоља у Еврокупу!
Партизан ће се у среду састати са руском Локомотивом Кубан у петом колу Еврокупа.

"Што се тиче Европе, ми скупљамо искуство, да клинци имају што више минутаже и искуства за следеће године. Ради се о доброј, професионалној екипи, са великим буџетом и јако добрим тренером Сашом Обрадовићем. Они су по мени убедљиво најбољи у Еврокупу и биће нам јако тешко", рекао је Николић.

Кошаркаш црно-белих Вања Маринковић рекао је да је важно да Партизан остане концентрисан.

"Иако смо касно завршили утакмицу у понедељак и практично ћемо тренирати само у уторак увече, морамо да се у потпуности посветимо утакмици са Локомотивом. Неће бити лако, они су веома квалитетна екипа, а наша је обавеза да играмо најбоље што можемо, без обзира на све", рекао је Маринковић.

Саша Обрадовић и Локомотива Кубањ допутовали су у Београд са ореолом једне од три непоражене екипе након четвртог кола Еврокупа, уз Дарушафаку и Бајерн.

Партизану ће то бити други дуел са руским тимом (среда, 20.00) у размаку од око два месеца, пошто су у септембру одмерили снаге на турниру Мега Бемаxа.

Локомотива је тада победила резултатом 97:75, што би у међувремену појачаном Партизану требало да буде додатни мотив, али отежавајућа околност је што се лидеру групе треба супротставити само два дана након пораза од Црвене звезде, у мечу који је однео доста тога на физичком и менталном плану.

Мирослав Николић покушао је после дербија да растерети своје изабранике већ познатом причом, да Еврокуп ове сезоне служи превасходно за стицање искуства.

"У Европи гледамо да клинци имају што више минута и да тако стичу искуство за следеће године. Локомотива је јако добра екипа, са великим буџетом и јако добрим тренером, нашим Сашом Обрадовићем. Они су по мени убедљиво најбољи у Еврокупу и биће нам јако тешко", рекао је Николић.

Вања Маринковић, који против Звезде није имао своје вече, додао је да су црно-бели у обавези да одиграју најбоље што могу - "без обзира на све".

Новица Величковић оценио је да је Локомотива "преозбиљна екипа".

"Пратим рад Саше Обрадовића. Сви његови тимови играју са великом енергијом, тврдо, стално на ивици контакта. Ако мене питате, то је евролигашка екипа", истиче капитен Партизана.

ПАРОВИ 5. КОЛА ГРУПЕ Ц:

уторак

Лијетувос Ритас - Лимож 19.00

среда

Партизан - Локомотива 20.00
Билбао - Алба 20.30

ТАБЕЛА: Локомотива 4-0, Алба 3-1, Лимож 2-2, Лијетувос Ритас 1-3, Билбао 1-3, Партизан 1-3.

Утакмица ће се играти у среду од 20х у хали "Александар Николић" у Београду.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар