Muta: Lokomotiva je najbolja u Evrokupu!

Trener Partizana Miroslav Nikolić rekao je da će utakmica protiv Lokomotive, kao i svaka u Evropi, služiti za sticanje iskustva.  Partizan - Lokomotiva: "Dolazi evroligaška ekipa"! Crno-bele manje od 48 sati posle poraza u derbiju, čeka težak meč 5. kola Evrokupa.

Košarka 07.11.2017 | 17:15
Muta: Lokomotiva je najbolja u Evrokupu!
Partizan će se u sredu sastati sa ruskom Lokomotivom Kuban u petom kolu Evrokupa.

"Što se tiče Evrope, mi skupljamo iskustvo, da klinci imaju što više minutaže i iskustva za sledeće godine. Radi se o dobroj, profesionalnoj ekipi, sa velikim budžetom i jako dobrim trenerom Sašom Obradovićem. Oni su po meni ubedljivo najbolji u Evrokupu i biće nam jako teško", rekao je Nikolić.

Košarkaš crno-belih Vanja Marinković rekao je da je važno da Partizan ostane koncentrisan.

"Iako smo kasno završili utakmicu u ponedeljak i praktično ćemo trenirati samo u utorak uveče, moramo da se u potpunosti posvetimo utakmici sa Lokomotivom. Neće biti lako, oni su veoma kvalitetna ekipa, a naša je obaveza da igramo najbolje što možemo, bez obzira na sve", rekao je Marinković.

Saša Obradović i Lokomotiva Kubanj doputovali su u Beograd sa oreolom jedne od tri neporažene ekipe nakon četvrtog kola Evrokupa, uz Darušafaku i Bajern.

Partizanu će to biti drugi duel sa ruskim timom (sreda, 20.00) u razmaku od oko dva meseca, pošto su u septembru odmerili snage na turniru Mega Bemaxa.

Lokomotiva je tada pobedila rezultatom 97:75, što bi u međuvremenu pojačanom Partizanu trebalo da bude dodatni motiv, ali otežavajuća okolnost je što se lideru grupe treba suprotstaviti samo dva dana nakon poraza od Crvene zvezde, u meču koji je odneo dosta toga na fizičkom i mentalnom planu.

Miroslav Nikolić pokušao je posle derbija da rastereti svoje izabranike već poznatom pričom, da Evrokup ove sezone služi prevashodno za sticanje iskustva.

"U Evropi gledamo da klinci imaju što više minuta i da tako stiču iskustvo za sledeće godine. Lokomotiva je jako dobra ekipa, sa velikim budžetom i jako dobrim trenerom, našim Sašom Obradovićem. Oni su po meni ubedljivo najbolji u Evrokupu i biće nam jako teško", rekao je Nikolić.

Vanja Marinković, koji protiv Zvezde nije imao svoje veče, dodao je da su crno-beli u obavezi da odigraju najbolje što mogu - "bez obzira na sve".

Novica Veličković ocenio je da je Lokomotiva "preozbiljna ekipa".

"Pratim rad Saše Obradovića. Svi njegovi timovi igraju sa velikom energijom, tvrdo, stalno na ivici kontakta. Ako mene pitate, to je evroligaška ekipa", ističe kapiten Partizana.

PAROVI 5. KOLA GRUPE C:

utorak

Lijetuvos Ritas - Limož 19.00

sreda

Partizan - Lokomotiva 20.00
Bilbao - Alba 20.30

TABELA: Lokomotiva 4-0, Alba 3-1, Limož 2-2, Lijetuvos Ritas 1-3, Bilbao 1-3, Partizan 1-3.

Utakmica će se igrati u sredu od 20h u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar