Живковић опет "Орао": Диже се наш српски фудбал!

Можда звучи чудно када за некога ко има 21 годину кажете да је опет у репрезентацији, али Живковић је дебитовао са 17. Пред пут у Кину пожелео је срећу Партизану и Црвеној звезди. "Више Партизану", напоменуо је.

Фудбал 07.11.2017 | 16:45
Живковић опет "Орао": Диже се наш српски фудбал!
Када за некога ко има 21 годину кажете да се вратио у сениорску репрезентацију Србије, логично је да се запитате - а, када је дебитовао?

Дебитовао је са 17 година и три месеца, још 11. октобра 2013. године у пријатељској утакмици између Србије и Јапана завршене резултатом 2:0, када му је тада актуелни селектор "орлова" Синиша Михајловић пружио шансу у 60. минуту уместо Зорана Тошића и учинио га најмлађим репрезентативцем у историји нашег фудбала.

Испоставиће се да ће Андрија Живковић до данас одиграти само још четири утакмице за "А" репрезентацију, од чега једну званичну - ону када је код још једног бившег селектора, Радована Ћурчића, почео утакмицу квалификација за ЕУРО 2016 са Јерменијом и асистирао код једног од два поготка наших за 2:0.

Било је то 4. септембра 2015. године, након чега је популарни "Жиле" играо само још једном за сениоре - код још једног бившег селектора Славољуба Муслина, када је 5. јуна 2016. у Монте Карлу ушао у 79. минуту пријатељске утакмице Србија - Русија 1:1, уместо Филипа Костића.

"Увек је прелеп осећај бити у репрезентацији. Драго ми је што сам опет са момцима, ово је увек била част и привилегија", рекао је Живковић, који је у поменутом периоду у мучном трансферу напустио Партизан након паузе од шест месеци без званичног наступа и, потом, као слободан играч потписао за Бенфику.

У Лисабону није одмах почело добро по левоногог Нишлију, али је временом заслужио и почео да користи шансе у важним утакмицама.

"Мислим да играм добро, да сам у доброј форми", рекао је Живковић, који је истакао да је пласман репрезентације на Мундијал велика ствар.

"Много значи за српски фудбал што смо на Светском првенству, даћемо све од себе да тамо оправдамо очекивања и да се боримо у свакој утакмици. То је сигурно, а видећемо како ће се све завршити…"

Он се нашао у групи од три играча који су дописани накнадно на списак путника у Кину и Јужну Кореју, где ће репрезентација предвођена вршиоцем дужности селектора, Младеном Крстајићем, одиграти две важне утакмице 10. и 13. новембра.

"Послужиће да се што боље упознамо, да видимо на каквом смо нивоу, да видимо какви су противници, да се спремимо што боље за Светско првенство у Русији…"

О томе што код Муслина није позиван, већ је наступа за младу репрезентацију, Живковић је говорио једнако штуро као и на остала питања о одлукама надређених, што у Савезу, што у самом тиму.

"Увек је част бити у 'А' репрезентацији, на мени је да радим и тренирам и мислим да ће све доћи на своје".

Ипак, сложио се да је све што све ове године догађа у српском фудбалу знак да се он, као је рекао, "диже" и пожелео Партизану и Звезди срећу у наставку такмичења у Лиги Европе.

"Тако је. Мислим да се диже наш српски фудбал, због чега ми је наравно драго. Честитам и Партизану и Црвеној звезди и желим им што више успеха и у Европи и у Суперлиги. Наравно, више Партизану. Драго ми је за српски фудбал и мислим да све иде на боље", рекао је са осмехаом.

На питање имају ли "вечити" квалитет да презиме у Европи, рекао је кратко:

"Наравно".

О несвакидашњој промени селектора након пласмана на СП, одласку Муслина и исчекивању његовог наследника... логично, није желео да говори.

"Није на нама играчима да причамо о томе, на нама је да радимо на терену", рекао је кратко Живковић и избегао да уђе у спекулације око тога да ли ће Вељко Пауновић, с којим је 2015. на Новом Зеланду освојио ФИФА светско првенство омладинаца, постати селектор "А" репрезентације.

"Ко год да дође биће ми драго, не бих да причам о томе. Ми смо играчи и нећемо да се мешамо у то", поновио је Живковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар