Živković opet "Orao": Diže se naš srpski fudbal!

Možda zvuči čudno kada za nekoga ko ima 21 godinu kažete da je opet u reprezentaciji, ali Živković je debitovao sa 17. Pred put u Kinu poželeo je sreću Partizanu i Crvenoj zvezdi. "Više Partizanu", napomenuo je.

Fudbal 07.11.2017 | 16:45
Živković opet "Orao": Diže se naš srpski fudbal!
Kada za nekoga ko ima 21 godinu kažete da se vratio u seniorsku reprezentaciju Srbije, logično je da se zapitate - a, kada je debitovao?

Debitovao je sa 17 godina i tri meseca, još 11. oktobra 2013. godine u prijateljskoj utakmici između Srbije i Japana završene rezultatom 2:0, kada mu je tada aktuelni selektor "orlova" Siniša Mihajlović pružio šansu u 60. minutu umesto Zorana Tošića i učinio ga najmlađim reprezentativcem u istoriji našeg fudbala.

Ispostaviće se da će Andrija Živković do danas odigrati samo još četiri utakmice za "A" reprezentaciju, od čega jednu zvaničnu - onu kada je kod još jednog bivšeg selektora, Radovana Ćurčića, počeo utakmicu kvalifikacija za EURO 2016 sa Jermenijom i asistirao kod jednog od dva pogotka naših za 2:0.

Bilo je to 4. septembra 2015. godine, nakon čega je popularni "Žile" igrao samo još jednom za seniore - kod još jednog bivšeg selektora Slavoljuba Muslina, kada je 5. juna 2016. u Monte Karlu ušao u 79. minutu prijateljske utakmice Srbija - Rusija 1:1, umesto Filipa Kostića.

"Uvek je prelep osećaj biti u reprezentaciji. Drago mi je što sam opet sa momcima, ovo je uvek bila čast i privilegija", rekao je Živković, koji je u pomenutom periodu u mučnom transferu napustio Partizan nakon pauze od šest meseci bez zvaničnog nastupa i, potom, kao slobodan igrač potpisao za Benfiku.

U Lisabonu nije odmah počelo dobro po levonogog Nišliju, ali je vremenom zaslužio i počeo da koristi šanse u važnim utakmicama.

"Mislim da igram dobro, da sam u dobroj formi", rekao je Živković, koji je istakao da je plasman reprezentacije na Mundijal velika stvar.

"Mnogo znači za srpski fudbal što smo na Svetskom prvenstvu, daćemo sve od sebe da tamo opravdamo očekivanja i da se borimo u svakoj utakmici. To je sigurno, a videćemo kako će se sve završiti…"

On se našao u grupi od tri igrača koji su dopisani naknadno na spisak putnika u Kinu i Južnu Koreju, gde će reprezentacija predvođena vršiocem dužnosti selektora, Mladenom Krstajićem, odigrati dve važne utakmice 10. i 13. novembra.

"Poslužiće da se što bolje upoznamo, da vidimo na kakvom smo nivou, da vidimo kakvi su protivnici, da se spremimo što bolje za Svetsko prvenstvo u Rusiji…"

O tome što kod Muslina nije pozivan, već je nastupa za mladu reprezentaciju, Živković je govorio jednako šturo kao i na ostala pitanja o odlukama nadređenih, što u Savezu, što u samom timu.

"Uvek je čast biti u 'A' reprezentaciji, na meni je da radim i treniram i mislim da će sve doći na svoje".

Ipak, složio se da je sve što sve ove godine događa u srpskom fudbalu znak da se on, kao je rekao, "diže" i poželeo Partizanu i Zvezdi sreću u nastavku takmičenja u Ligi Evrope.

"Tako je. Mislim da se diže naš srpski fudbal, zbog čega mi je naravno drago. Čestitam i Partizanu i Crvenoj zvezdi i želim im što više uspeha i u Evropi i u Superligi. Naravno, više Partizanu. Drago mi je za srpski fudbal i mislim da sve ide na bolje", rekao je sa osmehaom.

Na pitanje imaju li "večiti" kvalitet da prezime u Evropi, rekao je kratko:

"Naravno".

O nesvakidašnjoj promeni selektora nakon plasmana na SP, odlasku Muslina i isčekivanju njegovog naslednika... logično, nije želeo da govori.

"Nije na nama igračima da pričamo o tome, na nama je da radimo na terenu", rekao je kratko Živković i izbegao da uđe u spekulacije oko toga da li će Veljko Paunović, s kojim je 2015. na Novom Zelandu osvojio FIFA svetsko prvenstvo omladinaca, postati selektor "A" reprezentacije.

"Ko god da dođe biće mi drago, ne bih da pričam o tome. Mi smo igrači i nećemo da se mešamo u to", ponovio je Živković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar