Ибишевић на мети Бајерна!

Карл-Хајнц Румениге, предсједник Бајерна, потврдио да је баварски клуб заинтересован за ангажман Ведада Ибишевића (33), нападача Херте и прослављеног репрезентативца Босне и Херцеговине.  Ибишевић спасава Левандовског?! Најбољи стрелац Бајерна Роберт Левандовски пожалио се недавно на умор јер је једино решење у нападу Бавараца, па би клуб могао да му изађе у сусрет.  Трансфер каријере Ведада Ибишевића: Хоће га Бајерн! Потврдио Румениге. . .

Фудбал 08.11.2017 | 20:00
Ибишевић на мети Бајерна!
”Имамо идеју и она не кошта пуно, те вјерујемо да би дала ефекта”, рекао је Румениге упитан о евентуалном доласку Ибишевића у Бајерн.

Према писању њемачких медија, Ибишевић би у Бајерн могао доћи као замјена за Роберта Левандовског.

Уговор са Хертом бх. нападача веже до љета 2019. године. Осим за тим из Берлина, Ибишевић је у бундеслигашкој каријери наступао и за Алеманију Аахен, Хофенхајм и Штутгарт постигавши 105 голова.

Немачки медији спекулишу да Бајерн тражи алтернативно решење како би Пољак имао више простора за одмор, а наводно је први избор Ведад Ибишевић.

Нападач Херте је постигао 130 голова у Бундеслиги, додуше само два ове сезоне, али с обзиром на искуство (33 године) је више него занимљива опција великану из Минхена.

"Имамо идеју и она не кошта много, верујемо да би дала ефект", прокоментарисао је наводе о доласку Ибишевића председник Бајерна Карл-Хајнц Румениге.

Ибишевић са Хертом има уговор до лета 2019, а током каријере је у БЛ играо још за Хофенхајм и Штутгарт.

"Тешко је причати о могућем трансферу", није био много речит Ибишевић.

Друга опција Бајерна је млади голгетер Лајпцига Тимо Вернер, али би их он коштао много више од искусно босанскохерцеговачког репрезентативца.

Када је фудбалски свет чуо за њега пре десетак година, Ведад Ибишевић је био сензација немачког фудбала са својим Хофенхајмом. Дебитант у Бундеслиги је целу полусезону држао лидерску позицију у Бундеслиги и мучио славни Бајерн, а Босанац је немилице решетао мреже.

Тешка повреда колена на полусезони је успорила каријеру која је могла да буде много већа него што је постала. У моменту када је играо фудбал живота, Ибишевић је морао на дугачку паузу због покиданих лигамената колена, а Хофенхајм је без њега почео да пада. Што су искористили његов земљак Един Џеко и Волфзбург да преотму титулу Бајерну и преузму статус изненађења сезоне.

Ибишевић више никада није заиграо као у тој сезони, пут у каријери га је даље водио у Штутгарт и Херту где је у позним играчким годинама дочекао шансу каријере: да пређе у Бајерн!

Искусни босански нападач би могао у јануару да појача редове баварског великана, јављају немачки медији! То је потврдио и челник минхенског клуба Карл Хајнц Румениге.

„Имамо идеју и она не кошта пуно, верујемо да би дала ефекта“, рекао је Румениге о евентуалном доласку Ибишевића у Бајерн.

Баварци од класичних нападача имају Роберта Левандовског и Томаса Милера који се ипак боље сналази у улози другог шпица. Тренер Хајкенс сматра да је Бајерну потребан још један нападач у улози џокера који би улазио са клупе и играо у мањим утакмицама када је Левандовском потребан предах. Нешто слично што је раније радио Клаудио Пизаро. Избор је пао на Ибишевића.

Питање је да ли би на ово пристала Херта у којој је Ибишевић први шпиц. Међутим, ово је шанса каријере за искусног нападача који има 33 године и којем ће се ташко указати нова прилика да обуче дрес највећег немачког клуба.

Извор: мондо.ба/Анадолија/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар