Ibišević na meti Bajerna!

Karl-Hajnc Rumenige, predsjednik Bajerna, potvrdio da je bavarski klub zainteresovan za angažman Vedada Ibiševića (33), napadača Herte i proslavljenog reprezentativca Bosne i Hercegovine.  Ibišević spasava Levandovskog?! Najbolji strelac Bajerna Robert Levandovski požalio se nedavno na umor jer je jedino rešenje u napadu Bavaraca, pa bi klub mogao da mu izađe u susret.  Transfer karijere Vedada Ibiševića: Hoće ga Bajern! Potvrdio Rumenige. . .

Fudbal 08.11.2017 | 20:00
Ibišević na meti Bajerna!
”Imamo ideju i ona ne košta puno, te vjerujemo da bi dala efekta”, rekao je Rumenige upitan o eventualnom dolasku Ibiševića u Bajern.

Prema pisanju njemačkih medija, Ibišević bi u Bajern mogao doći kao zamjena za Roberta Levandovskog.

Ugovor sa Hertom bh. napadača veže do ljeta 2019. godine. Osim za tim iz Berlina, Ibišević je u bundesligaškoj karijeri nastupao i za Alemaniju Aahen, Hofenhajm i Štutgart postigavši 105 golova.

Nemački mediji spekulišu da Bajern traži alternativno rešenje kako bi Poljak imao više prostora za odmor, a navodno je prvi izbor Vedad Ibišević.

Napadač Herte je postigao 130 golova u Bundesligi, doduše samo dva ove sezone, ali s obzirom na iskustvo (33 godine) je više nego zanimljiva opcija velikanu iz Minhena.

"Imamo ideju i ona ne košta mnogo, verujemo da bi dala efekt", prokomentarisao je navode o dolasku Ibiševića predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

Ibišević sa Hertom ima ugovor do leta 2019, a tokom karijere je u BL igrao još za Hofenhajm i Štutgart.

"Teško je pričati o mogućem transferu", nije bio mnogo rečit Ibišević.

Druga opcija Bajerna je mladi golgeter Lajpciga Timo Verner, ali bi ih on koštao mnogo više od iskusno bosanskohercegovačkog reprezentativca.

Kada je fudbalski svet čuo za njega pre desetak godina, Vedad Ibišević je bio senzacija nemačkog fudbala sa svojim Hofenhajmom. Debitant u Bundesligi je celu polusezonu držao lidersku poziciju u Bundesligi i mučio slavni Bajern, a Bosanac je nemilice rešetao mreže.

Teška povreda kolena na polusezoni je usporila karijeru koja je mogla da bude mnogo veća nego što je postala. U momentu kada je igrao fudbal života, Ibišević je morao na dugačku pauzu zbog pokidanih ligamenata kolena, a Hofenhajm je bez njega počeo da pada. Što su iskoristili njegov zemljak Edin Džeko i Volfzburg da preotmu titulu Bajernu i preuzmu status iznenađenja sezone.

Ibišević više nikada nije zaigrao kao u toj sezoni, put u karijeri ga je dalje vodio u Štutgart i Hertu gde je u poznim igračkim godinama dočekao šansu karijere: da pređe u Bajern!

Iskusni bosanski napadač bi mogao u januaru da pojača redove bavarskog velikana, javljaju nemački mediji! To je potvrdio i čelnik minhenskog kluba Karl Hajnc Rumenige.

„Imamo ideju i ona ne košta puno, verujemo da bi dala efekta“, rekao je Rumenige o eventualnom dolasku Ibiševića u Bajern.

Bavarci od klasičnih napadača imaju Roberta Levandovskog i Tomasa Milera koji se ipak bolje snalazi u ulozi drugog špica. Trener Hajkens smatra da je Bajernu potreban još jedan napadač u ulozi džokera koji bi ulazio sa klupe i igrao u manjim utakmicama kada je Levandovskom potreban predah. Nešto slično što je ranije radio Klaudio Pizaro. Izbor je pao na Ibiševića.

Pitanje je da li bi na ovo pristala Herta u kojoj je Ibišević prvi špic. Međutim, ovo je šansa karijere za iskusnog napadača koji ima 33 godine i kojem će se taško ukazati nova prilika da obuče dres najvećeg nemačkog kluba.

Izvor: mondo.ba/Anadolija/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar