Одоше ''Орлови'' у Азију: Двојица "фале"!

Фудбалска репрезентација Србије кренула је ка Кини и Јужној Кореји, али без тројице фудбалера са првобитно објављеног списка.  Миливојевић и Максимовић такође пропуштају Азију! Репрезентација Србије биће и без повређеног Николе Максимовића и уморног Луке Миливојевића, у пријатељским мечевима против Кине и Јужне Кореје.

Фудбал 07.11.2017 | 15:15
Одоше ''Орлови'' у Азију: Двојица "фале"!
Немања Матић из Манчестер јунајтеда добио је поштеду, његов имењак Гудељ из Тијанђина сачекаће старе и неке нове саиграче у Кини, а на далеки пут неће кренути још двојица репрезентативаца Србије: Лука Миливојевић из Кристал Паласа и Никола Максимовић из Наполија.

Дан раније из истих разлога саопштено је да ће изостати Матија Настасић из Шалкеа и резервни голман екипе, Александар Јовановић из данског Орхуса.

Миливојевић није тренирао јуче у Старој Пазови на основу чега је могло да се и претпостави да неће ићи са екипом на пут.

Тако је првобитни списак фудбалера за турнеју по Азији, који је у међувремену проширен за три имена: Немања Радоњић (Црвена звезда), Ненад Крстичић (Црвена звезда) и Андрија Живковић (Бенфика) пред полетање "орлова" ка Дохи, а потом и Гванжуу скраћен за укупно пет имена.

Репрезентација Србије предвођена вршиоцем дужности селектора, Младеном Крстајићем, полетеће овог уторка у 10:30 ка Далеком Истоку где ће 10. и 13. новембра одиграти пријатељске утакмице са Кином и потом Јужном Корејом, а да ли ће се наш национални тим са новембарске турнеје вратити и са селектором - могли бисмо да сазнамо када се експедиција ФСС у Кини буде сусрела са једним од кандидата за упражњено место: Драганом Стојковићем Пиксијем.

"Млади су ту да их прихватим онако како су мене прихватили остали у репрезентацији, феноменално. Максимално ћу се потрудити да им угодим, да се што пре навикну на екипу и атмосферу", рекао је један од "староседелаца", а у исто време и један од новијих у тиму - Александар Пријовић.

Јунак у победи над Грузијом, после које се Србија пласирала на Светско првенство, додао је да Србија жели победе у предстојћим пријатељским сусретима у Азији.

"Желимо победе у обе утакмице. Сваку сматрамо веома озбиљно и спремаћемо се као за квалификације. Потребно нам је да се што боље уиграмо. Пут ће бити тежак, али нема везе, бићемо тамо неколико дана и навићи ћемо се до утакмице", истакао је центарфор ПАОК-а, који је постигао гол и у последњој утакмици за клуб пред окупљање репрезентације.

Миливојевић и Максимовић пропуштају Азију! Репрезентација Србије биће и без повређеног Николе Максимовића и уморног Луке Миливојевића, у пријатељским мечевима против Кине и Јужне Кореје.

Максимовић је обновио повреду колена, док је Миливојевић добио одмор после договора са спортским директором Гораном Буњевчевићем и вршиоцем дужности селектора Младеном Крстајицем због премора и болова у леђима због којих је до скоро био на терапијама и примао ињекције.

У понедељак су из истих разлога са списка за Азију отпали Немања Матић, Матија Настасић и голман Александар Јовановић.

Зато су накнадне позиве добили Марко Дмитровић, Немања Радоњић, Ненад Крстичић и Андрија Живковић, као и Немања Максимовић баш пред пут.

Крстајић на турнеји у Азији рачуна на 23 фудбалера:

Голмани: Владимир Стојковић (Партизан), Предраг Рајковић (Макаби Тел Авив), Марко Дмитровиц (Еибар).

Одбрана: Антонио Рукавина (Виљареал), Бранислав Ивановић (Зенит), Душко Тошић (Бешикташ), Јагош Вуковић (Олимпијакос), Милош Вељковић (Вердер), Александар Коларов (Рома), Иван Обрадовић (Андерлехт).

Средина терена: Марко Грујић (Ливерпул), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Немања Гудељ (Тјандјин Теда), Адем Љајић (Торино), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт Франкфурт), Ненад Крстичић (Црвена звезда), Немања Максимовић (Валенсија).

Напад: Александар Митровић (Њукасл), Александар Пријовић (ПАОК), Душан Тадић (Саутемптон), Филип Костић (Хамбург), Немања Радоњић (Црвена звезда), Андрија Живковић (Бенфика).

Репрезентација Србије данас је отишла из Београда, па летом преко Дохе иде у Гвангџоу где у петак игра против Кине, а 14. новембра гостује у Бусану селекцији Јужне Кореје.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар