Odoše ''Orlovi'' u Aziju: Dvojica "fale"!

Fudbalska reprezentacija Srbije krenula je ka Kini i Južnoj Koreji, ali bez trojice fudbalera sa prvobitno objavljenog spiska.  Milivojević i Maksimović takođe propuštaju Aziju! Reprezentacija Srbije biće i bez povređenog Nikole Maksimovića i umornog Luke Milivojevića, u prijateljskim mečevima protiv Kine i Južne Koreje.

Fudbal 07.11.2017 | 15:15
Odoše ''Orlovi'' u Aziju: Dvojica "fale"!
Nemanja Matić iz Mančester junajteda dobio je poštedu, njegov imenjak Gudelj iz Tijanđina sačekaće stare i neke nove saigrače u Kini, a na daleki put neće krenuti još dvojica reprezentativaca Srbije: Luka Milivojević iz Kristal Palasa i Nikola Maksimović iz Napolija.

Dan ranije iz istih razloga saopšteno je da će izostati Matija Nastasić iz Šalkea i rezervni golman ekipe, Aleksandar Jovanović iz danskog Orhusa.

Milivojević nije trenirao juče u Staroj Pazovi na osnovu čega je moglo da se i pretpostavi da neće ići sa ekipom na put.

Tako je prvobitni spisak fudbalera za turneju po Aziji, koji je u međuvremenu proširen za tri imena: Nemanja Radonjić (Crvena zvezda), Nenad Krstičić (Crvena zvezda) i Andrija Živković (Benfika) pred poletanje "orlova" ka Dohi, a potom i Gvanžuu skraćen za ukupno pet imena.

Reprezentacija Srbije predvođena vršiocem dužnosti selektora, Mladenom Krstajićem, poleteće ovog utorka u 10:30 ka Dalekom Istoku gde će 10. i 13. novembra odigrati prijateljske utakmice sa Kinom i potom Južnom Korejom, a da li će se naš nacionalni tim sa novembarske turneje vratiti i sa selektorom - mogli bismo da saznamo kada se ekspedicija FSS u Kini bude susrela sa jednim od kandidata za upražnjeno mesto: Draganom Stojkovićem Piksijem.

"Mladi su tu da ih prihvatim onako kako su mene prihvatili ostali u reprezentaciji, fenomenalno. Maksimalno ću se potruditi da im ugodim, da se što pre naviknu na ekipu i atmosferu", rekao je jedan od "starosedelaca", a u isto vreme i jedan od novijih u timu - Aleksandar Prijović.

Junak u pobedi nad Gruzijom, posle koje se Srbija plasirala na Svetsko prvenstvo, dodao je da Srbija želi pobede u predstojćim prijateljskim susretima u Aziji.

"Želimo pobede u obe utakmice. Svaku smatramo veoma ozbiljno i spremaćemo se kao za kvalifikacije. Potrebno nam je da se što bolje uigramo. Put će biti težak, ali nema veze, bićemo tamo nekoliko dana i navići ćemo se do utakmice", istakao je centarfor PAOK-a, koji je postigao gol i u poslednjoj utakmici za klub pred okupljanje reprezentacije.

Milivojević i Maksimović propuštaju Aziju! Reprezentacija Srbije biće i bez povređenog Nikole Maksimovića i umornog Luke Milivojevića, u prijateljskim mečevima protiv Kine i Južne Koreje.

Maksimović je obnovio povredu kolena, dok je Milivojević dobio odmor posle dogovora sa sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem i vršiocem dužnosti selektora Mladenom Krstajicem zbog premora i bolova u leđima zbog kojih je do skoro bio na terapijama i primao injekcije.

U ponedeljak su iz istih razloga sa spiska za Aziju otpali Nemanja Matić, Matija Nastasić i golman Aleksandar Jovanović.

Zato su naknadne pozive dobili Marko Dmitrović, Nemanja Radonjić, Nenad Krstičić i Andrija Živković, kao i Nemanja Maksimović baš pred put.

Krstajić na turneji u Aziji računa na 23 fudbalera:

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Marko Dmitrovic (Eibar).

Odbrana: Antonio Rukavina (Viljareal), Branislav Ivanović (Zenit), Duško Tošić (Bešiktaš), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Ivan Obradović (Anderleht).

Sredina terena: Marko Grujić (Liverpul), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nemanja Gudelj (Tjandjin Teda), Adem Ljajić (Torino), Mijat Gaćinović (Ajntraht Frankfurt), Nenad Krstičić (Crvena zvezda), Nemanja Maksimović (Valensija).

Napad: Aleksandar Mitrović (Njukasl), Aleksandar Prijović (PAOK), Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Nemanja Radonjić (Crvena zvezda), Andrija Živković (Benfika).

Reprezentacija Srbije danas je otišla iz Beograda, pa letom preko Dohe ide u Gvangdžou gde u petak igra protiv Kine, a 14. novembra gostuje u Busanu selekciji Južne Koreje.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar