Алимпијевић: Партизан је стално био близу!

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић истакао је да је његов тим одиграо изузетно паметно у "вечитом" дербију. Алимпијевић: Ово није Судњи дан, већ дерби! Тренер Црвене звезде похвалио одличну игру свог тима на гостовању Партизану и рекао да црвено-бели имају још доста простора за напредак.

Кошарка 07.11.2017 | 08:45
Алимпијевић: Партизан је стално био близу!
Звезда је надиграла Партизана 100:84 у првом овосезонском међусобном обрачуну са највећим ривалом.

"Одиграли смо паметну утакмицу, 40 минута смо били смирени, сталожени кад год је требало. Ово је екипа која је се тек гради, у тек постављеном систему, па су осцилације могуће. Одређене пропусте које смо имали у одбрани, дешавају се од почетка сезоне. То је крива линија која иде горе доле, нема константе свих 40 минута", рекао је Алимпијевић. 

Звезда је скоро константно имала двоцифрену предност, али Алимпијевић истиче да није било тако лако савладати Партизан.

"Нико се не заварава тиме да је Партизан лоша екипа. Они имају озбиљну тржишну цену и показали су то у дербију. Наравно да када долазе после победа у АБА лиги да су се њихове амбиције промениле. Та промена амбиција је најављена и појачањима. Партизан је добра екипа која је још више добила на храбрости и самопоуздању, па је било тешко у овој утакмици. Не знам како је деловало са стране, али је Партизан стално био на корак од нас", додао је тренер Звезде. 

Црвено-бели деле другу позицију са Цедевитом са скором 5-2, победу су иза лидера Будућности, а за неколико дана гостују Уникахи у Евролиги. 

"За дерби се нисмо спремали као да је судњи дан, тако настављамо даље. Спремамо се за сваку утакмицу исто, не правимо разлику. Сад нас чека Евролига, већ у среду ујутру путујемо у Малагу. Зато је ова победа била битна, због нашег мира", закључио је Алимпијевић. 

Партизан ја на деоби четврте позиције у АБА са ФМП са скором 4-3.

После утакмице, млади шеф струке црвено-белих нагласио је да је публика имала шта да погледа на паркету.

"Видели смо добар дерби, раскош талента са обе стране. Већим делом меча смо играли паметно и у нападу гађали тамо где треба. Пропусти у одбрани су ту целе сезоне, јер постављамо нови систем и то је једна крива линија, са доста успона и падова".

Алимпијевић је посебно нагласио да овој утакмици није давао контекст шири од спортског. Нагласио је и да би волео да и наредни окршаји "вечитих" протекну као у понедељак - уз навијање и без инцидената.

"Партизан је озбиљан тим, појачањима је најавио промену амбиција ове сезоне, али ми се нисмо спремали као за Судњи дан, већ као за још један дерби, као што ћемо се спремати и за Уникаху. Волео бих да и наредни дербији прођу у оваквој атмосфери, да се заврше овако мирно и зашто да не, да моја екипа победи".

Тренер Звезде говорио је и о добром шуту својих изабраника.

"Шут је променљива ставка, видели сте против Бамберга како је кад не иде. Мислим да смо имали константну концентрацију, али нас је Партизан и кажњавао. Знао сам да неће бити толики проблем постизање поена, колико заустављање једне добре нападачке екипе".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар