Alimpijević: Partizan je stalno bio blizu!

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević istakao je da je njegov tim odigrao izuzetno pametno u "večitom" derbiju. Alimpijević: Ovo nije Sudnji dan, već derbi! Trener Crvene zvezde pohvalio odličnu igru svog tima na gostovanju Partizanu i rekao da crveno-beli imaju još dosta prostora za napredak.

Košarka 07.11.2017 | 08:45
Alimpijević: Partizan je stalno bio blizu!
Zvezda je nadigrala Partizana 100:84 u prvom ovosezonskom međusobnom obračunu sa najvećim rivalom.

"Odigrali smo pametnu utakmicu, 40 minuta smo bili smireni, staloženi kad god je trebalo. Ovo je ekipa koja je se tek gradi, u tek postavljenom sistemu, pa su oscilacije moguće. Određene propuste koje smo imali u odbrani, dešavaju se od početka sezone. To je kriva linija koja ide gore dole, nema konstante svih 40 minuta", rekao je Alimpijević. 

Zvezda je skoro konstantno imala dvocifrenu prednost, ali Alimpijević ističe da nije bilo tako lako savladati Partizan.

"Niko se ne zavarava time da je Partizan loša ekipa. Oni imaju ozbiljnu tržišnu cenu i pokazali su to u derbiju. Naravno da kada dolaze posle pobeda u ABA ligi da su se njihove ambicije promenile. Ta promena ambicija je najavljena i pojačanjima. Partizan je dobra ekipa koja je još više dobila na hrabrosti i samopouzdanju, pa je bilo teško u ovoj utakmici. Ne znam kako je delovalo sa strane, ali je Partizan stalno bio na korak od nas", dodao je trener Zvezde. 

Crveno-beli dele drugu poziciju sa Cedevitom sa skorom 5-2, pobedu su iza lidera Budućnosti, a za nekoliko dana gostuju Unikahi u Evroligi. 

"Za derbi se nismo spremali kao da je sudnji dan, tako nastavljamo dalje. Spremamo se za svaku utakmicu isto, ne pravimo razliku. Sad nas čeka Evroliga, već u sredu ujutru putujemo u Malagu. Zato je ova pobeda bila bitna, zbog našeg mira", zaključio je Alimpijević. 

Partizan ja na deobi četvrte pozicije u ABA sa FMP sa skorom 4-3.

Posle utakmice, mladi šef struke crveno-belih naglasio je da je publika imala šta da pogleda na parketu.

"Videli smo dobar derbi, raskoš talenta sa obe strane. Većim delom meča smo igrali pametno i u napadu gađali tamo gde treba. Propusti u odbrani su tu cele sezone, jer postavljamo novi sistem i to je jedna kriva linija, sa dosta uspona i padova".

Alimpijević je posebno naglasio da ovoj utakmici nije davao kontekst širi od sportskog. Naglasio je i da bi voleo da i naredni okršaji "večitih" proteknu kao u ponedeljak - uz navijanje i bez incidenata.

"Partizan je ozbiljan tim, pojačanjima je najavio promenu ambicija ove sezone, ali mi se nismo spremali kao za Sudnji dan, već kao za još jedan derbi, kao što ćemo se spremati i za Unikahu. Voleo bih da i naredni derbiji prođu u ovakvoj atmosferi, da se završe ovako mirno i zašto da ne, da moja ekipa pobedi".

Trener Zvezde govorio je i o dobrom šutu svojih izabranika.

"Šut je promenljiva stavka, videli ste protiv Bamberga kako je kad ne ide. Mislim da smo imali konstantnu koncentraciju, ali nas je Partizan i kažnjavao. Znao sam da neće biti toliki problem postizanje poena, koliko zaustavljanje jedne dobre napadačke ekipe".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar