Турска забринута због својих грађана

Анкара је дубоко забринута око правних случајева против турских грађана у САД, саопштила је данас амбасада Турске у Вашингтону, оцењујући да је одлука да се делимично покрене издавање виза у амбасадама САД и Турске ипак позитиван напредак.

Свијет 06.11.2017 | 22:15
Турска забринута због својих грађана
Турска амбасада саопштила је да ће турски званичници наставити да се састају са америчким колегама, како би случајеви били решени на задовољавајући начин, преноси Ројтерс.

Турска није понудила било какво осигурање што се тиче конзуларних радника САД у Турској, саопштила је амбасада, наводећи да уколико конзуларни радници буду ухапшени у Турској, то неће бити због посла који раде већ зато што су оптужени за "озбиљне злочине".

Америчка амбасада у Турској потврдила је данас да обнавља делимично издавање виза у својим дипломатским представништвима у тој земљи, након што је Анкара пружила уверавања Вашингтону да нико од запослених неће бити притворен или ухапшен због "вршења својих дужности"

"Верујемо да се безбедносно стање побољшало довољно да би се омогућио наставак ограничених визних услуга у Турској. Ми смо и даље озбиљно забринути због постојећих случајева против ухапшених радника наше дипломатске мисије у Турској", наводи се у саопштењу амбасаде САД, преноси Ројтерс.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар