Turska zabrinuta zbog svojih građana

Ankara je duboko zabrinuta oko pravnih slučajeva protiv turskih građana u SAD, saopštila je danas ambasada Turske u Vašingtonu, ocenjujući da je odluka da se delimično pokrene izdavanje viza u ambasadama SAD i Turske ipak pozitivan napredak.

Svijet 06.11.2017 | 22:15
Turska zabrinuta zbog svojih građana
Turska ambasada saopštila je da će turski zvaničnici nastaviti da se sastaju sa američkim kolegama, kako bi slučajevi bili rešeni na zadovoljavajući način, prenosi Rojters.

Turska nije ponudila bilo kakvo osiguranje što se tiče konzularnih radnika SAD u Turskoj, saopštila je ambasada, navodeći da ukoliko konzularni radnici budu uhapšeni u Turskoj, to neće biti zbog posla koji rade već zato što su optuženi za "ozbiljne zločine".

Američka ambasada u Turskoj potvrdila je danas da obnavlja delimično izdavanje viza u svojim diplomatskim predstavništvima u toj zemlji, nakon što je Ankara pružila uveravanja Vašingtonu da niko od zaposlenih neće biti pritvoren ili uhapšen zbog "vršenja svojih dužnosti"

"Verujemo da se bezbednosno stanje poboljšalo dovoljno da bi se omogućio nastavak ograničenih viznih usluga u Turskoj. Mi smo i dalje ozbiljno zabrinuti zbog postojećih slučajeva protiv uhapšenih radnika naše diplomatske misije u Turskoj", navodi se u saopštenju ambasade SAD, prenosi Rojters.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar