Списак Шпаније за Црну Гору и Словенију...

Серђо Скариоло позвао 24 кошаркаша.

Кошарка 09.11.2017 | 10:15
Списак Шпаније за Црну Гору и Словенију...
Списак за квалификације за Мундобаскет је објавила и Шпанија. Селектор Серђо Скариоло је попут осталих колега објавио прошрену листу на којој се налазе и кошаркаши из евролигашких клубова. Шпанија 24. новембра гостује у Подгорици, а потом дочекује Словенију. 

Скариоло је саопштио имена 24 кошаркаша на којем нема НБА играча: браће Гасол и браћеЕрнангомез, Рубија, Абринеса, Ибаке и Миротића. Нема ни ветерана Навара и Рејеса који су се летос опростили од репрезентације, као ни Калдерона који је то урадио годину дана раније.

С обзиром да још не зна да ли ће моћи да рачуна на евролигашке играче, Скариоло их је уврстио на списак, али је оставио резерву да игра и нез њих ако евролигашки клубови ставе вето. Од евролигашких играча на списку су:
Серхио Родригес (ЦСКА), Пау Рибас (Барселона), Пјер Ориола (Барселона), Виктор Клавер(Барселона), Илимане Диоп (Басконија), Фернандо Сан Еметерио (Валенсија), Гиљем Вивес(Валенсија), Алберто Абалде (Валенсија), Ђоан Састре (Валенсија), Алберто Дијас (Уникаха),Руди Фернандез (Реал Мадрид).

Поред њих Скариоло је за сваки случај позвао и играче који учествују у домаћем првенству и Еврокупу и који вероватно не би били позвани да је селектор могао да рачуна на све репрезентативце. То су:

Кино Колом (Уникс), Алберт Оливер (Гран Канарија), Пабло Агилар (Гран Канарија), Ћави Рабаседа (Гран Канарија), Ориол Паули (Гран Канарија), Хавијер Беиран (Тенерифе), Фран Васкез (Тенерифе), Виктор Артеага (Естудијантес), Хаиме Фернандес (Андроа), Наћо Љовет(Обрадоиро), Себас Саис (Бургос), Хави Вега (Бургос), Серхи Видал (Хувентуд). 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар