Spisak Španije za Crnu Goru i Sloveniju...

Serđo Skariolo pozvao 24 košarkaša.

Košarka 09.11.2017 | 10:15
Spisak Španije za Crnu Goru i Sloveniju...
Spisak za kvalifikacije za Mundobasket je objavila i Španija. Selektor Serđo Skariolo je poput ostalih kolega objavio prošrenu listu na kojoj se nalaze i košarkaši iz evroligaških klubova. Španija 24. novembra gostuje u Podgorici, a potom dočekuje Sloveniju. 

Skariolo je saopštio imena 24 košarkaša na kojem nema NBA igrača: braće Gasol i braćeErnangomez, Rubija, Abrinesa, Ibake i Mirotića. Nema ni veterana Navara i Rejesa koji su se letos oprostili od reprezentacije, kao ni Kalderona koji je to uradio godinu dana ranije.

S obzirom da još ne zna da li će moći da računa na evroligaške igrače, Skariolo ih je uvrstio na spisak, ali je ostavio rezervu da igra i nez njih ako evroligaški klubovi stave veto. Od evroligaških igrača na spisku su:
Serhio Rodriges (CSKA), Pau Ribas (Barselona), Pjer Oriola (Barselona), Viktor Klaver(Barselona), Ilimane Diop (Baskonija), Fernando San Emeterio (Valensija), Giljem Vives(Valensija), Alberto Abalde (Valensija), Đoan Sastre (Valensija), Alberto Dijas (Unikaha),Rudi Fernandez (Real Madrid).

Pored njih Skariolo je za svaki slučaj pozvao i igrače koji učestvuju u domaćem prvenstvu i Evrokupu i koji verovatno ne bi bili pozvani da je selektor mogao da računa na sve reprezentativce. To su:

Kino Kolom (Uniks), Albert Oliver (Gran Kanarija), Pablo Agilar (Gran Kanarija), Ćavi Rabaseda (Gran Kanarija), Oriol Pauli (Gran Kanarija), Havijer Beiran (Tenerife), Fran Vaskez (Tenerife), Viktor Arteaga (Estudijantes), Haime Fernandes (Androa), Naćo Ljovet(Obradoiro), Sebas Sais (Burgos), Havi Vega (Burgos), Serhi Vidal (Huventud). 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar