Дресови за Мундијал: Као СФРЈ, Њемачка '90 и СССР!

Представљене су прве званичне опреме учесника Светског првенства. Адидас се вратио у прошлост! Адидас у ретро расположењу: Ево мундијалских дресова Немачке, Шпаније, Аргентине, Мексика… 

Фудбал 08.11.2017 | 14:00
Дресови за Мундијал: Као СФРЈ, Њемачка '90 и СССР!
Дизајн дресова на светским првенствима често се памти колико и поједине утакмице или успех неких репрезентација.

Избор опреме зато је посебно важан и учесницима и произвођачима, међу којима је "Адидас" први изашао у јавност са својим варијантама за Русију.

Дрес Колумбије посебно је интересантан јер у појединим цртама личи на опрему коју су та репрезентација, али и СФР Југославија носиле на Мундијалу у Италији 1990. године. Погледајте и упоредите.

Интересантан је и дизајн Немачке "А" селекције, актуелног шампиона света. И он такође подсећа на деведесете године и на Мундијал на којем су Лотар Матеус и саиграчи освојили титулу.

И домаћин, Русија, носиће дресове по угледу на опрему коју је облачила фудбалска репрезентација Совјетског савеза. Одабрали су дизајн из 1988. године, на Олимпијским играма, када су Совјети освојили злато.

Белгијанци су такође "копкали" по прошлости, па су се вратили у 1984. годину, када су Енцо Шифо и саиграчи наступили на Европском првенству у Француској.

На свечаном жребу, 1. децембра у Кремљу, сазнаћемо и да ли ћемо ове репрезентације гледати у мечевима против српске селекције.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар