Dresovi za Mundijal: Kao SFRJ, Njemačka '90 i SSSR!

Predstavljene su prve zvanične opreme učesnika Svetskog prvenstva. Adidas se vratio u prošlost! Adidas u retro raspoloženju: Evo mundijalskih dresova Nemačke, Španije, Argentine, Meksika… 

Fudbal 08.11.2017 | 14:00
Dresovi za Mundijal: Kao SFRJ, Njemačka '90 i SSSR!
Dizajn dresova na svetskim prvenstvima često se pamti koliko i pojedine utakmice ili uspeh nekih reprezentacija.

Izbor opreme zato je posebno važan i učesnicima i proizvođačima, među kojima je "Adidas" prvi izašao u javnost sa svojim varijantama za Rusiju.

Dres Kolumbije posebno je interesantan jer u pojedinim crtama liči na opremu koju su ta reprezentacija, ali i SFR Jugoslavija nosile na Mundijalu u Italiji 1990. godine. Pogledajte i uporedite.

Interesantan je i dizajn Nemačke "A" selekcije, aktuelnog šampiona sveta. I on takođe podseća na devedesete godine i na Mundijal na kojem su Lotar Mateus i saigrači osvojili titulu.

I domaćin, Rusija, nosiće dresove po ugledu na opremu koju je oblačila fudbalska reprezentacija Sovjetskog saveza. Odabrali su dizajn iz 1988. godine, na Olimpijskim igrama, kada su Sovjeti osvojili zlato.

Belgijanci su takođe "kopkali" po prošlosti, pa su se vratili u 1984. godinu, kada su Enco Šifo i saigrači nastupili na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Na svečanom žrebu, 1. decembra u Kremlju, saznaćemo i da li ćemo ove reprezentacije gledati u mečevima protiv srpske selekcije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar