Преокрет! Креће нови ''кошаркашки рат''!

ЦСКА и Химки траже померање Евролиге због репрезентације! Креће домино ефекат! Ђорди Бертомеу је већ једном одбио овај предлог, а још неколико клубова жели да пусти своје играче у репрезентацију.

Кошарка 07.11.2017 | 15:30
Преокрет! Креће нови ''кошаркашки рат''!
Нема мира у европској кошарци, ни на један дан! Као и последњих месеци, горућа тема јесу надолазећи репрезентативни прозори и почетак квалификација за Мундобаскет 2019. Мада се чинило да ситуација не може да буде замршенија, изгледа да ће пакао тек доћи у данима пре него што и званично почне нови циклус!

Како грчки портал СДНА јавља, управе московског ЦСКА и Химкија послале су званични допис Евролиги са жељом да се помере термини евролигашких утакмица који се поклапају са почетком квалификација.

Московски великан је такође послао захтев Уникахи са жељом да прихвати промену термина! Подсетимо, сусрет у Малаги требало би да се одигра 24. новембра, у исто време када и мечеви репрезентација. Предлог некадшањег шампиона Европе је да меч буде одигран 21. новембра.

Идентична ситуација је и са Химкијем и окршајем против Фенербахчеа, који је на програму истог дана.

Поменути извор из Грчке тврди да је у целу причу умешана Влада Русије, која је од своја два евролигашка представника захтевала да пусти своје играче да играју за национални тим. Незванично, Влада Русије је чак припретила укидањем финансијске помоћи клубовима који не буду пуштали своје играче у репрезентацију.

Наводно, на страну московских тимова могли би да стану и Бамберг и Панатинаикос, док специјализовани кошаркашки портал Еурохоопс тврди да Ефес и Макаби желе да пусте своје играче у репрезентацију. 

Подсетимо, први човек Евролиге Ђорди Бертомеу је већ једном одбио захтев клубова да се мечеви померају зарад репрезентативних обавеза.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар