Preokret! Kreće novi ''košarkaški rat''!

CSKA i Himki traže pomeranje Evrolige zbog reprezentacije! Kreće domino efekat! Đordi Bertomeu je već jednom odbio ovaj predlog, a još nekoliko klubova želi da pusti svoje igrače u reprezentaciju.

Košarka 07.11.2017 | 15:30
Preokret! Kreće novi ''košarkaški rat''!
Nema mira u evropskoj košarci, ni na jedan dan! Kao i poslednjih meseci, goruća tema jesu nadolazeći reprezentativni prozori i početak kvalifikacija za Mundobasket 2019. Mada se činilo da situacija ne može da bude zamršenija, izgleda da će pakao tek doći u danima pre nego što i zvanično počne novi ciklus!

Kako grčki portal SDNA javlja, uprave moskovskog CSKA i Himkija poslale su zvanični dopis Evroligi sa željom da se pomere termini evroligaških utakmica koji se poklapaju sa početkom kvalifikacija.

Moskovski velikan je takođe poslao zahtev Unikahi sa željom da prihvati promenu termina! Podsetimo, susret u Malagi trebalo bi da se odigra 24. novembra, u isto vreme kada i mečevi reprezentacija. Predlog nekadšanjeg šampiona Evrope je da meč bude odigran 21. novembra.

Identična situacija je i sa Himkijem i okršajem protiv Fenerbahčea, koji je na programu istog dana.

Pomenuti izvor iz Grčke tvrdi da je u celu priču umešana Vlada Rusije, koja je od svoja dva evroligaška predstavnika zahtevala da pusti svoje igrače da igraju za nacionalni tim. Nezvanično, Vlada Rusije je čak pripretila ukidanjem finansijske pomoći klubovima koji ne budu puštali svoje igrače u reprezentaciju.

Navodno, na stranu moskovskih timova mogli bi da stanu i Bamberg i Panatinaikos, dok specijalizovani košarkaški portal Eurohoops tvrdi da Efes i Makabi žele da puste svoje igrače u reprezentaciju. 

Podsetimo, prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu je već jednom odbio zahtev klubova da se mečevi pomeraju zarad reprezentativnih obaveza.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar